Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Jadranu tri prva mjesta

Autor: Andrija Dešpoja

28.03.2010. 22:00
Jadranu tri prva mjesta


Kao i na regati u Splitu juniori su vrlo dobro odradili svoje utrke


Sezona kupa Dalmacije nastavljena je s drugom regatom održanom u Zatonu kod Šibenika, čime su veslači zbog odgode regate u Splitu, u dva vikenda odradili dvije regate kupa. Za veslače Jadrana bila je ova regata nešto manje uspješna negoli protekla u Splitu pa su tako osvojena tri prva, dva druga, pet trećih i četiri četvrta mjesta.
Kao i na regati u Splitu juniori su vrlo dobro odradili svoje utrke pobijedivši u dvojcu na pariće koji su veslali Josip Jurjević i Antonio Adžić te u dvojcu bez kormilara u kojem su pobijedili Mate Ledenko i Mile Čakarun ispred još jedne naše posade Roka Pekića i Ante Antišina. Prvo mjesto osvojio je još dvojac na pariće mlađih juniora Antun Plenković i Željko Batur.
Seniori su trebali nastupiti s tri posade dvojca bez kormilara, ali je zbog bolesti Branimira Vujevića, koji inače vesla s Brankom Begovićem otkazan nastup trećeg dvojca, zbog čega je otkazan nastup i u četvercu bez kormilara pa su tako nastupile samo dvije posade od kojih su Josip Stojčević i Marin Begović zauzeli treće mjesto u dosta izjednačenoj utrci s dva dvojca Gusara u kojoj su dugo vremena držali i drugo mjesto uz puno bolje odveslanu utrku od one u Splitu. Druga posada Toni Bilan i Marko Đurica također je iskazala napredak u odnosu na regatu u Splitu i odveslala solidnu utrku zauzevši četvrto mjesto. U samcu seniora nastupio je Marin Mašina i zauzeo treće mjesto. Od ostalih posada koje su nastupile na regati treće mjesto osvojio je samac juniora Vito Žuvanić kao i samac mlađih juniora Marko Perić, četverac na pariće mlađih juniora Toni Jelenković, Ivan Bajlo, Toma Čepinac i Mateo Tolić. Drugo mjesto osvojio je dvojac na pariće kadeta B Andreas Vaško i Matija Milin, a četvrta mjesta osvajali su druga posada dvojca na pariće juniora Josip Pavić i Ivan Bezinović, druga posada četverca na pariće mlađih juniora Luka Pedić, Bepo Šoša, Marin Pavleka i Josip Zrilić te dvojac na pariće kadeta Nikola Knežević i Ivan Kapitanović. Šesto mjesto zauzeo je samac mlađih juniora Luka Karamarko. Druga posada dvojca na pariće mlađih juniora Luka Baričević i Roko Salama morala je odustati nakon starta zbog tehničkog kvara na čamcu, zbog istog razloga nije nastupila ni druga posada dvojca na pariće kadeta Filip Pedić i Josip Čerina.
Nakon održane regate u Zatonu kod Šibenika slijedi stanka od tri tjedna, nakon čega će se Kup Dalmacije nastaviti trećom regatom koja će se održati u Dubrovniku sredinom travnja.