Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

U Jazinama potvrditi zasluženo mjesto u ligi

Autor: Andrija Dešpoja

28.03.2010. 22:00
U Jazinama potvrditi zasluženo mjesto u ligi

Foto: Sebastian GOVORČIN



Matematički nam je potrebna ta jedna pobjeda koja nas ostavlja u ligi i za dogodine – kazat će Juran


Odlazak u Split nije prošao pobjednički kako su nas u posljednje vrijeme pomalo “razmazili” košarkaši Borik-Puntamike. Nije bilo ni velike neizvjesnosti, štoviše dogodio se visoki poraz koji ipak ne bi trebao ostaviti velikog traga na Puntamičanima koji u kontekstu borbe za ostanak u ligi i dalje imaju više nego odličnu situaciju. U šest preostalih kola treba se upisati tek jedna pobjeda, a raspored im nosi ni manje ni više nego tri domaće utakmice u nizu (Dubrovnik, Dubrava i Šibenik). Kako će i sam pomoćni trener Ivan Juran kazati, osim glavnog cilja sezone koji je ujedno proglašen  kratkoročnim planom je osiguranje prvoligaškog statusa postoji i šira slika koja obuhvaća dugoročni plan tj. izgradnja mentalnog sklopa momčadi koja bi trebala ostati dugo na okupu.
 – Naletili smo na raspoloženu momčad Splita koja je od prve minute krenula vrlo energično i ta prva četvrtina je na kraju odredila cijeli tijek utakmice. Prednost od 24:10 se pokazala presudnom, jer do kraja se nismo uspjeli približiti domaćinu. Nismo jednostavno bili u pravom tonusu što je momčad poput Splita znalački iskoristila i kasnije nismo mogli nešto više učiniti kad su otišli na visoku prednost. Pored toga primjetno je bilo da su se Splićani izvrsno pripremili za našu igru što svjedoči odlično iščitavanje naših napadačkih i obrambenih akcija. Ispucali smo tek 17 trica što dokazuje njihovu odličnu pripremu.
Prava potvrda ostanka u ligi predstoji vam u sljedeća tri kola koja igrati u Jazinama. Prva prilika je Dubrovnik već sutra navečer.
– Matematički nam je potrebna ta jedna pobjeda koja nas ostavlja u ligi i za dogodine, no još je možda važnije odigrati sve do kraja maksimalno ozbiljno zbog nekoliko razloga. Prvenstveno zbog regularnosti, ali i zbog toga što ova momčad koja je vrlo mlada i neiskusna mora stvarati taj pobjednički mentalitet tj. jednu psihičku stabilnost koja će nam biti od koristi za sljedeće sezone kad mislimo krenuti korak više. Zato se i događaju situacije kad vodimo dvadeset razlike nekoliko minuta do kraja, a trener viče na igrače kao da se gubi utakmica. Tu svima treba biti jasno da u tom trenutku rezultat nije bitan koliko da se odigra po dogovoru što je jedini korisni put za mlade igrače koji bi trebali postati nositelji igre već od naredne sezone. U tom pravcu se vodimo dočekujući sljedeće utakmice iako je još uvijek aktivna ta potvrda ostanka što se nadamo da će biti ostvareno u jednom od ova tri dvoboja u nizu koja imamo u Jazinama – pojasnio je Juran i dotaknuo se Dubrovčana koji će biti tvrd orah sudeći po uzdizanju forme u posljednje vrijeme.
 – Dubrovnik je u uzdizanju, nanizali su dvije pobjede protiv Šibenika i Dubrave te sigurno ne dolaze u Jazine s bijelom zastavom. Petorka Šćepanović, Karač, Krušlin, Lučić i Vranješ djeluje moćno i trebat će odigrati prvenstveno dobro u obrani, jer se ne smijemo nadigravati s njima zbog činjenice da su napadački vrlo potentna momčad. Jedino maksimalan pristup nas može dovesti do željena dva boda – za kraj će Juran.