Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Zbog uboda nožem privedena, pa puštena dvojica Zadrana

Autor: Suzana Bandić

28.03.2010. 22:00
Zbog uboda nožem privedena, pa puštena dvojica Zadrana

Foto: Vedran SITNICA



Protiv 20-godišnjaka je podignuta kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda dok će 29-godišnjak odgovarati zbog ubojstva u pokušaju. Ozlijeđeni 36-godišnjak nakon operacije oporavlja se na Odjelu kirurgije u Općoj bolnici
Zadarska policija pronašla je napadače na 36-godišnjeg Zadranina T.P. koji je u subotu nešto prije pet sati pretučen i izboden džepnim nožem ispred kluba “Maya pub” na Liburnskoj obali.
Protiv njih je podignuta kaznena prijava zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda i pokušaja ubojstva, a u nedjelju oko 17 sati privedeni su dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru. Kako saznajemo, obojica mladića iznijeli su svoju obranu te su nakon saslušanja pušteni.
Policiju su o napadu na 36-godišnjaka obavijestili liječnici s Odjela kirurgije Opće bolnice u Zadru od kojih je u subotu u ranim jutarnjim satima mladić zatražio liječničku pomoć. Utvrđene su mu teške tjelesne ozljede zbog kojih je odmah operiran i zadržan na liječenju.
Policija se odmah po dojavi dala u potragu za nasilnicima, a nedugo potom na kriminalističko istraživanje privedeno je više osoba za koje se sumnjalo da su sudjelovali u premlaćivanju 36-godišnjaka. No, nakon dovršene kriminalističke obrade utvrđeno je kako su se samo dvojica, jedan 20-godišnjak i jedan 29-godišnjak, najprije verbalno, a potom i fizički obračunali s mladićem.
U tom sukobu 20-godišnjak mu je udarcem šakom slomio nosnu kost što je zbog pomaka okarakterizirano kao teška tjelesna ozljeda. Drugi, 29-godišnjak odgovarat će za ozbiljnije djelo, odnosno ubojstvo u pokušaju jer je mladiću zadao nekoliko uboda džepnim nožem u predjelu stomaka i leđa.
Dvojica nasilnika, inače, stari su policijski znanci poznati po krađama, narušavanju javnog reda i mira i sličnim djelima.
No, tijekom proteklog vikenda to nije bio jedini incident na zadarskim ulicama u kojemu je nad razumom prevladala ona: “snaga klade valja”.
Tako je u nedjelju oko 3.40 sati na plaži Kolovare ispred bara Medussa stradao jedan 20-godišnjak. Njemu je prišao drugi mladić koji ga je ničim izazvan udario šakom u glavu. Mladić je zadobio lakše tjelesne ozljede, a protiv napadača bit će podnijet optužni prijedlog zbog narušavanje javnog reda i mira.
I večer ranije, oko 23.15 sati, “radile su šake” na križanju ulica Put Stanova i Sv. Vinka Paulskog. Tamo je nakon rođendanskog slavlja 22-godišnjaka s dva udarca šakom u glavu napao 17-godišnjak, no srećom, samo ga je lakše ozlijedio. Protiv maloljetnika je podnesen optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira te je obaviješteno nadležno državno odvjetništvo za mladež.


Potukli se zbog keramičkih pločica


Zbog narušavanja reda i mira policija je u subotu oko 16.30 sati intervenirala i u mjestu Privlaka, gdje se posvađalo nekoliko mještana starije životne dobi i to zbog keramičkih pločica.
Naime, dok je keramičar prema dogovoru s 52-godišnjakinjom postavljao pločice u garaži, njezin je susjed zbog nekih prijašnjih razmirica došao u garažu i započeo uklanjati pločice. Ženu je to razljutilo pa ga je udarila plastičnom kantom po leđima. On joj je uzvratio izvadivši metalni metalni štap, a onda se u sukob uključila i susjedova 61-godišnja supruga. Izgred je završio fizičkim obračunom dviju žena ali nitko od njih nije zatražio liječničku pomoć. Policija je protiv svo troje podnijela optužni prijedlog zbog narušavanja javnog reda i mira.