Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Rekonstrukcija na mjestu događaja rasvjetlit će ubojstvo?!

28.03.2012. 22:00
Rekonstrukcija na mjestu događaja rasvjetlit će ubojstvo?!


S obzirom da je ostalo nejasno točno vrijeme smrti nesretnog Divnića, a kako su i iskazi do sada saslušanih svjedoka u potpunoj kontradiktornosti, Sudsko je vijeće odlučilo provesti rekonstrukciju na mjestu događaja. Osim toga na sljedećoj raspravi saslušat će se još desetak svjedoka


Saslušanjem 84-godišnjeg Milenka Opačića iz Murvice danas je na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 57-godišnjem umirovljenom pravosudnom policajcu Ivi Mitroviću zvanom Jovo iz Zadra i 47-godišnjem Šimi Karamarku zvanom Šika iz Kruševa zbog okrutnog ubojstva 63-godišnjeg Mladena Divnića.
Ubojstvo se dogodilo početkom svibnja prošle godine u Zelengradu.
Opačić, koji je već dan ranije započeo iznositi svoj iskaz, ostao je pri tvrdnji kako je za smrt Divnića odgovoran Karamarko koji ga je, prema njegovim riječima, udarao u nekoliko navrata, vukao za noge po podu kuhinje i dvorištu kuće, skinuo mu hlače da bi mu potom šljunak i pepeo iz pećnice, bacio u predio spolovila i stražnjice. Još jednom je potvrdio i kako je Divnić bio živ sve do oko 6 sati ujutro kada je izdahnuo na tlu uz izvor gdje su ga on i Mitrović dovezli kako bi mu oprali krv s glave.
S obzirom da je patologinja Ana Krvavica ustvrdila kako je smrt nastupila oko dva sata u noći i to zbog iskrvarenja, a kako su i iskazi ostalih petoro do sada saslušanih svjedoka u potpunoj kontradiktornosti, Sudsko je vijeće potom jučer odlučilo provesti rekonstrukciju na mjestu događaja. A, na slijedećoj raspravi zakazanoj za sredinu travnja, saslušat će se još desetak svjedoka.
Podsjetimo, optužnicom zadarskog tužiteljstva, Karamarka i Mitrovića se tereti za teško ubojstvo. Oni su, prema optužnici, tijekom proslave Đurđevdana, nakon višesatnog druženja, jela i ispijanja veće količine alkohola satima zlostavljali i mrcvarili nesretnog čovjeka, do smrti. Sve je započelo u kuhinji domaćina gdje je nakon prepirke, Karamarko Divnića polio vrućom vodom, a potom zajedno s Mitrovićem nastavio udarati rukama i nogama po cijelom tijelu, bacati na pod, vući za noge po kući i dvorištu. Torturu su kratko prekidali zbog jela i pića, a unatoč njegovu zapomaganju i intervenciji Milenka Opačića kojeg je Mitrović, zajedno s Divnićem nekoliko sati ranije dovezao u Zelengrad, nastavljali su ga tući.
“Prestanite ga tući i iživljavati se nad njim”, govorio im je Opačić, no oni su bez milosti nastavljali udarati po cijelom tijelu, a osim toga, nanijeli su mu i reznu ranu na glavi oštricom sjekire duge 90 centimetara. Zbog brojnih ozljeda i unutarnjeg krvarenja nesretni je čovjekpreminuo, a presudan je, kako je pojasnila patologinja dr. Ana Krvavica, bio udarac koji je izazvao razderotinu i nagnječenje jetre.