Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Koncert Zadarskog komornog orkestra

Autor: Valentina Mlađen

28.03.2013. 23:00
Koncert Zadarskog komornog orkestra

Foto: Filip BRALA



Zadarski komorni orkestar polako ulazi u završnicu koncertne sezone, a pretposljednji koncert održat će na Uskrsni ponedjeljak u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u 20 sati. Njime će dirigirati počasni dirigent i osnivač Orkestra Pavle Dešpalj te će kao gosti solisti nastupiti Evgenia Epshtein i Mihovil Karuza.
Violinistica Evgenia Epshtein, rodom iz Rusije, uspon je doživjela u Izraelu, jedna je od najcjenjenijih svjetskih violinistica što je potvrdila nastupima u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta te podučavajući na prestižnim tečajevima i radeći na nekolicini europskih konzervatorija. Danas je docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i članica Kvarteta Aviv, a u Zadru će nastupiti Schubertovim Rondom u A – duru D. 438. Predstavit će i jednog izraelskog skladatelja, Urija Brenera. Uz nju nastupit će splitski violončelist Mihovil Karuza. Zajednički će izvesti Dupli koncert za violinu i violončelo Izraelske sinfoniette Beer Sheva za koju Uri Brener redovito sklada. Kao solist Karuza će nastupiti i s Mađarskom rapsodijom Davida Poppera, skladbom koja će se tom prilikom po prvi put naći na repertoaru Zadarskog komornog orkestra.
U drugom dijelu koncerta nastupit će samo Zadarski komorni orkestar s polusatnom Dvořákovom romantičnom Serenadom.
Ulaznice po cijeni od 40 i 30 kuna prodavat će se sat vremena prije koncerta na blagajni HNK Zadar i pred koncertnim prostorom.