Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Snaga paraolimpizma u Znanstvenoj knjižnici

Autor: Valentina Mlađen

28.03.2013. 23:00
Snaga paraolimpizma u Znanstvenoj knjižnici

Foto: PIXSELL



Damir Senčar je fotoreporter HINA-e i dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja među njima i prestižne “Paralympic Media Award for Photography” za najuspješniju fotografiju snimljenu na POI u Pekingu 2008


U Zadar 3. travnja stiže izložba fotografija Damira Senčara “Snaga paraolimpizma”. Izložbu zajednički organiziraju Hrvatski paraolimpijski odbor, Hina i Veleposlanstvo Velike Britanije, pod pokroviteljstvom predsjednika RH dr. Ive Josipovića. Zadarsko otvorenje zakazano je za 3. travnja u 18 sati u Znanstvenoj knjižnici Zadar gdje će izložba ostati postavljena do 14. travnja.
Fundus fotografija nastao je temeljem dugogodišnje suradnje Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatske izvještajne novinske agencije, a prikazuje fotografije nastupa hrvatskih paraolimpijaca u proteklih osam godina, posebice na 14. paraolimpijskim igrama u Londonu.
“Cilj organizacije izložbe Snaga paraolimpizma zasigurno nam je da još više senzibiliziramo hrvatsku javnost za sport osoba s invaliditetom,” stoji u priopćenju Hrvatskog paraolimpijskog odbora.
Od listopada prošle godine izložba je posjetila Zagreb, Vukovar, Slavonski Brod, Veliku Goricu, Sisak, Varaždin, Karlovac, Bjelovar, Knin, a nakon Zadra održat će se i u Splitu, Puli i Rijeci
Damir Senčar je fotoreporter HINA-e i dobitnik brojnih međunarodnih nagrada i priznanja među njima i prestižne “Paralympic Media Award for Photography” za najuspješniju fotografiju snimljenu na POI u Pekingu 2008.
U Zadar s izložbom stiže 45 najatraktivnijih fotografija dimenzija 70×50 cm u tehnici forex.