Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Studenti su snaga koja će Bibinje pretvoriti u grad

Autor: Velimir Brkić

28.03.2013. 23:00
Studenti su snaga koja će Bibinje pretvoriti u grad

Foto: Velimir BRKIĆ



Unatoč recesiji i krizi Općina Bibinje nastavlja gajiti solidarnost i socijalnu osjetljivost te ulagati u obrazovanje. Na prigodnoj svečanosti u Općinskoj vijećnici potpisani su ugovori o dodjeli 58 stipendija studentima i nadarenim sportašima iz Bibinja. Za tu namjenu u općinskom proračunu su osigurane 244.000 kuna.
– Ulaganje u studente, djecu i mladež, sigurno je i ulog za budućnost, što je i glavni motiv za dodjele studentskih stipendija. Za tu namjenu uvijek će biti novca, kazao Ivan Šimunić, predsjednik Općinskog vijeća, dodajući da je prije svega cilj poticati, motivirati i pridonijeti rastu obrazovanosti.
– Općinski tim mladih ljudi ima jasnu viziju Bibinja. U tijeku su radovi na razmještanju dalekovoda u poslovnoj zoni Lonići i na kanalizacijskom sustavu, zajedničkom projektu općina Bibinje i Sukošan. Naš je cilj da Bibinje za četiri-pet godina postanu grad, poručio je je načelnik Nino Šimunić.
Na prigodnoj svečanosti potpisivanja ugovora studenata i sportaša nazočio je i donačelnik Bruno Bugarija te općinski djelatnici predvođeni pročelnikom Marinom Diklanom.