Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Tupim predmetom mladić zatukao majku i baku; ubojica u bijegu

Autor: Suzana Bandić

28.03.2013. 23:00
Tupim predmetom mladić zatukao majku i baku; ubojica u bijegu

Foto: PIXSELL



Rena, primalja u OB Zadar i njezina svekrva Nita Mesnić, ubijene su danas u obiteljskoj kući na Bokanjcu, a njihova beživotna tijela pronašao je Mario Mesnić, suprug prve, a sin druge žene. Stravičan prizor nesretni je muškarac zatekao oko 14.30 sati kad je došao s posla kući, a njegovu tragediju povećalo je saznanje da mu je 20-godišnji sin L. u bijegu te da je on ujedno i glavni osumnjičenik za zločin kakav Bokanjani ne pamte.
– Ja sam došao tu kod moje sestre da vidim što je to bilo. Rekla mi je da je taj mali, njihov susjed, odvezao se s autom od njezina unuka i da je policija našla auto na Relji. Tamo susjedi imaju stan. Maloga nisu našli koliko ja znam – rekao je Ante Pavić, brat prvih susjeda obitelji koja je jučer, na Veliki petak, zavijena u crno.
– Oko 14.30 sati zaprimili smo dojavu da su u obiteljskoj kući na u Ulici Pišteljak 12 pronađena dva mrtva tijela. Sumnja se na nasilnu smrt, a više detalja znat će se po okončanju očevida koji je u tijeku – kratko se na stravičan događaj osvrnuo Elis Žodan, glasnogovornik zadarske policije ispred obiteljske kuće u kojoj se jučer odigralo nešto što nitko nije mogao niti naslutiti. Žodan nije želio komentirati neslužbene informacije, pa tako ni o osumnjičenom za ubojstvo kazavši tek kako još uvijek tragaju za njim.
Kako neslužbeno doznajemo, njemu je jesenas dijagnosticirana Chronova bolest zbog čega je naglo izgubio “kilažu” te se povremeno loše osjećao, no to su ujedno i jedini problemi za koje njegovi susjedi znaju. Nikada, kažu, nisu čuli da bi mladić povisio ton, a kamoli da bi bio nasilan prema bilo kome, ponajmanje članovima svoje obitelji. Odrastao je u stanu na Relji uz dvije starije sestre od kojih jedna već ima obitelj, dok je druga prema pričama susjeda, u bračne vode trebala uploviti sredinom travnja.
Da je u toj obitelji sve bilo u najboljem redu potvrdili su i Vitorio i Bruno Pavić, prvi rođaci ubijene Nite koji suu poslijepodnevnim satima zajedno s mnogobrojnim prijateljima i članovima obitelji se okupili pred kućom koja je skrivala stravičnu tajnu – motiv zbog kojeg je inače besprijekoran i miran mladić digao ruku na žene koje su ga odgojile te im nanio višebrojne ozlijede po tijelu još uvijek neutvrđenim predmetom.