Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Mališanima napravili malu lutkarsku scenu za vrtić

28.03.2017. 22:00
Mališanima napravili malu lutkarsku scenu za vrtić


Dječji vrtić Voštarnica jučer su posjetili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna. Razlog je bio završetak radova na izradi kazališta za vrtić, na čemu su učenici počeli raditi početkom školske godine.
– Riječ je o suradnji između Dječjeg vrtića Radost i Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, a drago nam je da nam je vrtić povjerio izradu ideje skice projekta. Dakle, izradili smo im kazalište, malu lutkarska scenu. Naši učenici prošli su kroz kreativni proces koji naposljetku poklanjaju vrtiću, a na ovaj način su se i upoznali s radom u ovoj ustanovi, kazala nam je prof. Ana Debelić, mentor na projektu.
U izradi kazališta sudjelovalo je devet učenika, maturanata scenografskog smjera. Iz vrtića su dobili upute kako treba izgledati kazalište, te se pristupilo radu. Riječ je o prvoj suradnji ove škole i vrtića, a prof. Debelić se nada kako nije i posljednja.
Natalija Žorž Brusić, odgojiteljica savjetnik iz DV Voštarnica ističe kako je njima bilo važno da je lagano i pokretljivost, a opet stabilno kazalište.
– Htjeli smo nešto što mogu koristiti i djeca i odrasli. Naš vrtić je vježbaonica za studente, tako da će i njima sigurno biti od koristi. Htjeli smo da bude kazalište sjena, da ima različite mogućnosti. Lijepo je ilustrirano, a djeca mogu i sama docrtavati likove. Trudimo se da naši mali polaznici od rane dobi budu uključeni u kreativno izražavanje, tako da će nam kazalište svakako biti od koristi, a prihvatili su ga i djeca i odgojitelji, kazala nam je Žorž Brusić. Napominje kako su se i dosad trudili da ako ništa drugo, uzmu konop i razvuku paravan. Kaže kako često idu s djecom u Kazalište lutaka, te im je sve to blisko.