Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Naš cilj mora biti deseto mjesto

Autor: Šime Ćurko

28.04.2009. 22:00
Naš cilj mora biti deseto mjesto

Foto: Filip BRALA



Znam da naša momčad vrijedi i puno više od te pozicije, ali realnost je da bi 10. mjesto bilo naš maksimum – kaže Pletikosić


Jesenas nezamjenjiv sa 16 nastupa, a ovo proljeće do utakmice s Hajdukom samo tri nastupa. Jedan u razdoblju utakmice kada se zamjenama “kradu” minute (Šibenik), druga dva puta protiv Dinama i Zagreba s nešto većom minutažom. Protiv Hajduka je dočekao priliku, Jozo Pletikosić ušao je od prve minute u utakmici protiv kluba u kojem je započeo svoj nogometni put. Dvoboj s Hajdukom nije bila najidealnija utakmica za povratak, ali obzirom da je Goran Jozinović do sada bio u prednosti, Pletikosić mora koristiti svaku priliku. Protiv Hajduka Jozo bi se mogao naći u konkurenciji trojice koja bi, prema nekim procjenama, zaslužila školskom terminologijom, “nategnutu” dvicu. Uz njega tu bi ocjenu još dobili Josip Bilaver te Stjepan Skočibušić.
– Ne znam što reći o utakmici s Hajdukom. Dobio sam priliku svih 90 minuta i mislim da svojom igrom nisam razočarao. Igrao sam maksimalno, iako je nakon 0:3 bespredmetno govoriti tko je i kako igrao. Kao momčad odigrali smo loše, izgubili smo i sada jedino što možemo je spremati se za Osijek – kaže Pletikosić koji i nakon tjedan dana žali za porazom od Dinama.
– Ove sezone u Maksimiru smo dvaput izgubili na identičan način. Dok nas je vodio Ivica Datković držali smo 0:0 sve do 20-ak minuta prije kraja i onda mi je Mikić pobjegao nakon što mu se lopta sretno odbila. Ta je akcija završila golom Dinama za 1:0. Prošli tjedan nam se dogodila ista stvar, imali smo bod u ruci i da smo još malo izdržali ne vjerujem da bi nas Dinamo uspio pobijediti.
A Hajduk? Jeste li tamo imali šansi?
– Imali smo do isključenja Ljubučića. S igračem manje protiv Hajduka malo koja naša momčad ima velike izglede.
Kakvi su izgledi u Osijeku?
– Dobri, nadam se. Osijek je uzeo bod Dinamu i pobijedio Hajduk i primjetno je da su puno motiviraniji bili u tim utakmicama, nego u onima kada igraju protiv slabijih momčadi. U Gradskom vrtu se teško osvajaju bodovi, ali ako je Inter tamo prošle srijede izvukao 0:0 onda i mi moramo uzeti najmanje bod.
Kada će Zadar konačno nekoga i pobijediti na gostovanju?
– To nitko od nas ne može znati. Mogu se samo nadati da će to biti u Osijeku.
Još nema odluke o tome koliko će klubova igrati sljedeće sezone u Prvoj HNL. Koliko je to opterećenje za klubove koji ne znaju koja ima pozicija garantira ostanak?
– Sigurno je da bi bilo logičnije da se na početku zna što donosi 10, a što 11. ili 12. mjesto u ligi. Kad je već takva situacija da se ništa ne zna, moje je mišljenje da Zadar mora svim silama pokušati doći do desetog mjesta. Znam da naša momčad vrijedi i puni više od te pozicije, ali realnost je da bi 10. mjesto bilo naš maksimum. Ove sezone nije nas išao rezultat, imali smo i puno nesreće, ali dugoročno kvalitetu ove momčadi Zadra ne treba sumnjati.
Prošle zime iz Hajduka je doveden Goran Jozinović, kao vaša alternativa, i nakon toga preselili ste na klupu.
– Jozinović je imao više prilike ovo proljeće, ali ja zbog toga nisam nezadovoljan. Dobra smo konkurencija jedan drugom i iako sam nakon njegovog dolaska više na klupi nego na terenu, meni je i dalje u Zadru odlično. Imam ugovor na još tri godine i želim ih odraditi do kraja.
U kojoj ligi?
– Prvoj, naravno.


 ZADAR GA VRATIO NOGOMETU




Pletikosić se prošle jeseni konačno vratio na nogometne travnjake nakon skoro godinu i pol dana u kojima se oporavljao od dvostrukog loma noge koji je zaradio kao igrač Croatije Sesvete na utakmici Druge lige protiv Hrvatskog dragovoljca u ožujku 2007. godine.
– Imao sam ozljedu sličnu onoj koja se dogodila Eduardu Da Silvi. Punih godinu dana mi je trebalo da uopće počnem ozbiljno trenirati. Zato sam i zahvalan Zadru što mi je dao priliku da se vratim nogometu i to kao prvoligaški igrač – ističe Pletikosić koji je prije Zadra igrao u Hajduku, Uskoku, Šibeniku, Cibaliji, Međimurju i Croatiji Sesvete. Prvi put u Stanove je došao u ljeto 2004. kada je momčad vodio Stanko Mršić. Kratko se zadržao bez da je odigrao ijednu službenu utakmicu.