Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Zadarsko sveučilište podržalo studente

Autor:

28.04.2009. 22:00
Zadarsko sveučilište podržalo studente

Foto: Adam VIDAS



Senat Sveučilišta u Zadru jučer je održao izvanrednu sjednicu tema koje je bila studentska blokada Sveučilišta. Senat je donio zaključak u kojem stoji kako “razumije razloge koji su pokrenuli nezadovoljstvo studenata” te “smatra da su ti razlozi mnogo dublji od neposrednih studentskih zahtjeva i da se nalaze u samom sustavu, odnosno u pomanjkanju sustava, u politici i provođenju politike znanstveno-istraživačkog rada i visokoškolskog obrazovanja.” Senat Sveučilišta u Zadru, ističe se u zaključku “nije zadovoljan tretmanom Sveučilišta u Zadru kada je riječ o politici znanstvenog pomlatka, financiranja kapitalnih infrastrukturnih projekata, informatičke i druge opreme.”
Senat se iskazao za demokratski dijalog koji bi, vjeruju, urodio plodom. Studenti su pozvani da prekinu blokadu nastave koja je u tijeku, a sve u svrhu privođenja kraju akademske godine u razumnom roku i na zakonit način. Sjednici Senata prisustvovala su i trojica predstavnika studenata, ali oni bez mandata plenuma nisu htjeli, odnosno mogli dogovarati prekid blokade nastave.
Po završetku sjednice Senata rektor Sveučilišta u Zadru dr.sc. Ante Uglešić otputovao je u Zagreb na sjednicu Rektorskog zbora