Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Maleni plesači umijećem oduševili publiku

Autor: Valentina Mlađen

28.04.2010. 22:00
Maleni plesači umijećem oduševili publiku

Foto: Sebastian GOVORČIN



 Brojne zadarske  plesne skupine obilježile su  danas na Narodnom trgu  Svjetski dan plesa. Događaj  su organizirali radio/portal 057 i agencija RMC  pod pokroviteljstvom Zadarske županije i medijskim pokroviteljstvom Zadarskog lista.
I ove godine svoje umijeće, ali i rezultate, prije svega, napornog rada kroz godinu pokazale su brojne plesne skupine. Na trgu su zaplesali: plesna udruga “Gesta”, plesna udruga “Tim”,  “Studio 1”, zadarske “Tornadele”, mažoretkinje otoka  Ugljana i mažoretkinje otoka  Pašmana te plesne udruge  “Pozkok”, “Floorshakers” i  “2steps”. Brojni gledatelji  imali su priliku uživati u raznovrsnoj paleti od klasičnih  pa sve do urbanih plesova  koje nudi zadarska plesna  scena.
– Želja nam je da pokažemo Zadru koliko ima  raznih plesnih skupina u koje  su uključeni i djeca i odrasli te  da pohvalimo sve njihove napore koje su održavali ovih  godina. Dužni smo im jednu  zahvalu jer na koje god natjecanje idu prezentiraju Zadar i nas, rekla je Nina Vujić,  jedna od organizatorica ovog  projekta. A zahvala plesačima zasigurno je bio i  pljesak iza svake izvedene  točke kao i oduševljeni izraz  na njihovim licima. Mali lavići, slonići, klaunovi, vesele  navijačice i mažoretkinje, balerine i plesni akrobati svi oni  pokazali su jučer ono najbolje. Otvorili su svoju plesnu  sezonu u kojoj ćemo imati  priliku uživati ovo ljeto, kao i  svi naši gosti koji zasigurno  neće odoljeti da zastanu i  pogledaju rasplesane profesionalce.