Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U Borik-Puntamici ne staje se s radom

Autor: Andrija Dešpoja

28.04.2010. 22:00
U Borik-Puntamici ne staje se s radom


Započelo je, tzv. prijelazno razdoblje koje će trajati sve do polovine srpnja. Uglavnom se baziramo na individualnom radu u kojim se nastoji ispravljati pogreške i unaprijediti neke stvari kod pojedinih igrača – kaže Juran
Razdoblje zatišja je zavladalo u Borik-Puntamici, iako se s tom konstatacijom stručni stožer Puntamičana sigurno ne bi složio. Iako je sezona završena, utakmice su stavljene negdje u zapećak, rad se nastavlja punom parom. Za igrače se ovo razdoblje može prevesti u smislu dopunske nastave. Plantakov pomoćnik, Ivan Juran, pokušao je pojasniti o čemu se radi u ovom proljetnom postsezonskom trenažnom procesu.
– Nakon posljednje utakmice sezone započelo je, tzv. prijelazno razdoblje koje će trajati sve do polovice srpnja. Uglavnom se baziramo na individualnom radu u kojim se nastoji ispravljati pogreške i unaprijediti neke stvari kod pojedinih igrača. Također se radi na poboljšanju fizičke spreme i sve ovo se može shvatiti, ukratko rečeno, kao pripreme za glavne pripreme koje kreću početkom kolovoza – kazao je Juran.
Utakmice su vjerojatno stavljene u drugi plan?
– Definitivno nam utakmice nisu u prvom planu, jer nam je ovo razdoblje upravo dragocjeno i pokazalo se ove sezone vrlo plodonosno u smislu poboljšanja učinka igrača. Iako sve ovo djeluje pomalo nezanimljivo, stvar je u tome da je ovo za nas iznimno bitan dio sezone u kojoj se napravi mnogo po pitanju tehničko-taktičkih detalja. Uz 13 igrača koji su participirali kroz sezonu priključeno je 3-4 juniora koji će dobiti priliku aktivno sudjelovati u ovom programu. Želja je učestalim ponavljanjem određenih poteza i akcija postignuti automatizam na kojem se bazira cjelokupni sustav igre. Imamo izvrsna iskustva i povratnu informaciju od prijašnjih sezona tako da se radi puno parom, bez iznimaka – zaključio je Juran.