Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

UZOR otišao iz Grada Obrovca, Slobodan Jurjević ostao

Autor: Ante Vidović

28.04.2010. 22:00
UZOR otišao iz Grada Obrovca, Slobodan Jurjević ostao


Knjigovodstveni servis UZOR u vlasništvu Marije Župan, voditeljice odsjeka za financije Grada Obrovca, više neće obavljati knjigovodstvene poslove za proračunske korisnike i tvrtke u vlasništvu Grada Obrovca zbog sukoba interesa. Odlučeno je to na  sjednici Gradskog vijeća nakon što se na prijedlog oporbe DC-HSLS-a i DPS-a na dnevnom redu našla točka o sukobu interesa u Gradskoj upravi, dok je postojanje sukoba interesa u Gradu utvrdilo Ministarstvo uprave.
Oporba je tražila i da tajnik Grada Obrovca Slobodan Jurjević podnese ostavku uz obrazloženje kako uz redovitu plaću prima naknadu kao glavni urednik Službenog oglasnika Grada Obrovca. Naime mišljenje oporbe je bilo da Jurjević već kao tajnik mora obavljati navedeni posao te da zbog toga nema pravo na naknadu. U njegovu obranu stao je gradonačelnik Ante Župan, kojemu i tajnik odgovara za svoj posao.
– Da bi se doista radilo o nepropisanom obavljanju poslova potrebno je da su ispunjena dva preduvjeta: da se poslovi obavljaju za vrijeme radnog vremena i da su ti poslovi u skladu s opisom poslova radnog mjesta. Poslovi izrade Službenog oglasnika ne nalaze se u opisu radnog mjesta tajnika Grada i on ih nije obavljao za vrijeme radnog vremena.
Gradsko vijeće primilo je na znanje izvješće o radu Stočnog sajma d.o.o. koje je dao dogradonačelnik Stanko Mijić. O izvješću o radu nije se raspravljalo jer nije ispunjen zahtjev oporbe da se ono dostavi u pismenom obliku, već ga je Mijić dao usmeno. U svom manjkavom izvještavanju Mijić spominje kako su prihodi Sajma lani iznosili 671.000 kuna, dok uopće ne spominje koliki su bili rashodi. Oporba nije bila zadovoljna ni njegovim objašnjenjem kako se na mjestu direktora nalazi 69-godišnji umirovljenik Milorad Matić zbog svog iskustva dok na obrovačkom području ima nezaposlenih i mlađih ljudi sa znanjem za vođenje sajma.
Jedini dio Mijićevog izvještaja koji je položio u vijeću jest da razvoj sajma koči kupovina na crno stoke te da je lani na obrovačkom području prodano 11.000 grla stoke, mahom nelegalno, a samo 2.000 grla preko sajma.


 NEPOTREBNIH 186.000 KUNA TROŠKA ZA OBROVAČKI GLASNIK


Ukupni troškovi izdavanja Službenog oglasnika Grada Obrovca Gradski polugodišnje dođu 93.000 kune, a objavljivanje odluke Grada u Službenom oglasniku Zadarske županije, gdje svoje odluke objavljuje većina jedinica lokalne samouprave Zadarske županije, ne bi koštalo ništa. Oporba tvrdi kako je to razumna opcija u doba recesije.
Glavno opravdanje zašto se odluke Grada Obrovca ne objavljuju u Oglasniku Zadarske županije vijećnika vlasti jučer na sjednici je bilo to što se za objavljivanje navedenog ponekad čekaju sjednice vijeća drugih Gradova i Općina, a Gradu Obrovcu ne odgovara da stupanje na snagu njegovih odluka ovisi o drugima. Inače Službeni Oglasnik Grada Obrovca izašao je devet puta lani od svibnja, a službeni oglasnik Zadarske županije izašao je devet puta od početka godine.




 MINJA: O VAŠIM ODLUKAMA PONOVNO ĆE SE RASPRAVLJATI!


Za članove Upravnog vijeća Pučkog otvorenog učilišta Obrovac izabrani  su Franjo Pepić, Marijana Džidić i Darko Gužvica. Njih su predložili vijećnici iz koalicije HDZ-a i SDSS-a. U Vijeću nema ni jednog člana oporbe, iako je prijedloga bilo.
– U nijednom gradskom poduzeću ili ustanovi nema predstavnika oporbe, a to tako ne može biti. O vašim odlukama još će se raspravljati, obećao je vijećnicima opozicije i vlasti predsjednik kluba DC-HSLS-a Mile Anić Minja.