Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Solidni i na 26 minusa

28.04.2011. 22:00
Solidni i na 26 minusa


Nismo uopće izgledali loše s obzirom na konačni rezultat – kazao je Mikulić


Protiv lidera prvenstva Cedevite košarkaši Borik-Puntamike su priželjkivali  dostojanstven otpor i poraz  koji bi bio u nekim uobičajenim gabaritima. Konačnih 26  minusa može se staviti u tu  kategoriju iako je čak poraz  trebao biti u margini od 20  poena da nisu u posljednjim  minutama Cedevitini igrači  uspjeli pogoditi nekoliko šuteva. Očekivanja Puntamičana  nisu mogla u ovom susretu biti  nešto posebno optimistična,  jer su znali da im s druge  strane stoji najjača hrvatska  momčad, a kada se tome pridoda i izostanak Škifića i Marića onda su im bilo kakve  šanse bile svedene na minimum. Usprkos svim tim navedenim hendikepima prezentacija zelenih u dvorani u Sutinskim vrelima je bila solidna,  a to će potvrditi i organizator  igre Ivan Mikulić. Prvo poluvrijeme su uspjeli završiti s  desetak poena zaostatka, a  posljednjih pet minuta se je  prevladavao revijalan ton u  kojem su Cedevitini rezervisti  napravili značajniji rezultatski  odmak.
– Nismo uopće izgledali loše  s obzirom na konačni rezultat.  Do posljednjih pet minuta  smo imali 14 zaostatka te je  prava šteta što smo tada malo  popustili i Cedevitina praktički treća petorka je u tom  razdoblju udvostručila prednost. Od početka smo dobro  krenuli, Jurjević je stavio dvije  trice, no tada se pokrenuo  Wright koji je doslovno sam  igrao u toj prvoj četvrtini.  Ubacio je 15 od 20 Cedevitinih poena i jednostavno je  bio nepogrešiv. Unatoč tome  smo bili na tek četiri minusa,  što se u drugoj četvrtini popelo do 12 viška za domaće  košarkaše. U drugom dijelu  smo razumljivo pali, s obzirom  na vrlo suženu rotaciju u  našem sastavu. Barem su priliku dobili ovi naši suigrači  koji su manje imali priliku  sudjelovati u Ligi za prvaka.
  Bili ste u Sutinskim vrelima bez vaše najjače karike  Škifića i iznimno korisnog  Marića.
 – Bez njih dvoje nama nedostaje više od 30 posto naše  snage. Kada se tome još pridoda Ružićeva nezaliječenost  što mu daje mogućnost da  igra tek na pola snage onda  smo još i dobro prošli s obzirom na snagu protivnika. Svi  smo pomalo načeti nakon duge i naporne sezone, no sigurno želimo u preostalih pet  kola prikupiti još nešto bodova.
Prva prava prilika za nove  bodove vam je Split u subotu  u Jazinama.
– Ta utakmica nam je za  razliku od ove dvije prethodne protiv Cibone i Cedevite  iznimno bitna. Splićani su  nam sada već stari rivali iz A-1  lige i s njima možemo puno  ravnopravnije odigrati nego  protiv NLB ligaša. Iako su  iskusniji i individualno kvalitetniji možemo razmišljati o  pobjedi. Njihov poraz doma  od Alkara nam ne ide na ruku,  jer će sada htjeti sve nadoknaditi protiv nas. Mi pak želimo doći do četvrte pobjede  što nismo ni u snu očekivali  prije početka Lige za prvaka.  Samo da se uspijemo zaliječiti  i onda u kompletnom sastavu  možemo očekivati pravu Borik-Puntamiku – za kraj je  kazao Mikulić.