Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Uhićena trojka s oko pola kilograma “speeda”

28.04.2011. 22:00
Uhićena trojka s oko pola kilograma “speeda”


Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Igoru Goluboviću, Alenu Musliću i Marku Šindiji kojima su policajci nakon što su ih zaustavili u zaustavili u Sv. Petru u automobilu pronašli 475 grama sintetičke droge amfetamin, odnosno “speed”. Prva dvojica zadržana su u jednomjesečnom pritvoru kako ne bi ponovili kazneno djelo


S nešto manje od pola kilograma “speeda” u srijedu navečer na Jadranskoj magistrali “pala” su dvojica mladića iz Bibinja i jedan iz Zadra. 
– Policijski službenici Odsjeka kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje na trojicom mladića u dobi od 23 i 24 godine sa zadarskog područja, koje se sumnjiči da su počinili kazneno djelo zloporabe opojnih droga, izvijestili su iz zadarske policije.
Neslužbeno doznajemo kako je riječ o Igoru Goluboviću, Marku Šindiji i Alenu Musliću koje su policajci oko 21 sat zaustavili u automobilu marke “peugeot” zadarskih registracija u mjestu Sv. Petar. Pretragom automobila policajci su pronašli ukupno 475 grama sintetičke droge amfetamin, odnosno popularno zvanog “speeda” nakon čega su uhićeni i dovedeni u policijske prostorije na krim-istraživanje.
A u sklopu kriminalističkog istraživanja policajci su temeljem naloga istražnog suca Županijskog suda u Zadru pretražili njihove domove nakon čega su kod jednoga od njih (Igora Golubovića op.a.) pronašli novac u domaćoj i stranoj valuti, posudu s tragovima amfetamina i preciznu digitalnu vagu.
– Svi navedeni predmeti su im oduzeti te će sva trojica nakon dovršenog istraživanja, uz kaznenu prijavu zbog posjedovanja droge s namjerom preprodaje, u večernjim satima biti privedena istražnom sucu Županijskog suda u Zadru, navedeno je u policijskom izvješću PU zadarske.
Nakon saslušanja tijekom kojega su sva trojica iznosili svoje obrane, dežurni istražni sudac Milan Pečina, Goluboviću i Musliću odredio je pritvor u trajanju do mjesec dana kako ne bi ponovili kazneno djelo, dok je Šindija pušten na slobodu.
 


Muslić i Golubović policiji poznati od ranije




Marku Šindiji, kojeg su policajci zatekli za upravljačem “peugeota”, ovo je prvi sukob sa zakonom, a prema pričama koje su se odmah nakon pretrage njegova doma u Bibinjama jučer proširile, u ovom je slučaju bio samo vozač. Za razliku od njega, druga dvojica stari su policijski znanci, već evidentirani zbog istog kaznenog djela te imovinskih delikata.
Zanimljivo je, međutim, da se Alen Muslić jučer trebao pojaviti na Općinskom sudu u Zadru gdje mu se pred sucem Ivicom Marinovićem vodi postupak zbog kaznenog djela okarakteriziranog kao prikrivanje, a neslužbeno doznajemo kako je riječ o preprodaji nekih stvari za koje je znao da su ukradene.