Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadar bez Marina Cona do kraja sezone

28.04.2011. 22:00
Zadar bez Marina Cona do kraja sezone


Con je za posjeta svetištu na Trsatu pao na stubama te zadobio ozljede kostiju lica


Marin  Con vrlo vjerojatno  završio je sezonu.  Zadarski stoper na  Uskrs je bio u Rijeci te je na  Uskrsni ponedjeljak posjetio  svetište na Trsatu. U jednom  trenutku Con je izgubio ravnotežu hodajući preko stuba te  je pao ravno na lice.
– Nisam se čak uspio ni  dočekati na ruke nego sam licem udario u pod. Bio je to  stvarno nezgodan pad i odmah  je bilo jasno da oporavak neće  biti brz. Ustanovljeno je napuknuće kostiju lica i prema  prvim prognozama ne bih smio  igrati nogomet minimalno tri  tjedna. S obzirom da je do  kraja sezone ostalo mjesec dana ne znam koliko je realno da  ću još igrati – kaže Con koji se u  ponedjeljak vraća u Zadar.  Trenutačno je na kućnoj njezi  u Rijeci i bez obzira na posljednju nezgodu, na kraju sezone u kojoj su ga ozljede na  terenu zaobišle, Con je zadovoljan ostvarenim u zadarskom dresu.
– Ovo je moja prva sezona u  Prvoj HNL i jako sam zadovoljan. Imao sam konstantno  solidnu formu, a uz to i  momčad je nakon tri boda protiv Intera vrlo blizu ostanka u  ligi. Za to nam trebaju i tri  boda protiv Hrvatskog dragovoljca i očekujem da će to suigrači i ostvariti. Moramo iskoristiti poticaj koji smo dobili  pobjedom protiv Intera. Osvojiti šest bodova u dva kola u  ovakvoj ligi znači jako puno.  Osim toga, s dvije vezane pobjede naraslo bi nam samopouzdanje prije posljednje tri utakmice – zaključuje Con koji je u  23 nastupa ove sezone na terenu proveo 2057 minuta.
Problem s izostankom Cona  Dalibor Zebić, trener, riješit će  povratkom Tomislava Glumca  na mjesto stopera nakon što je  Glumac u posljednjih nekoliko  utakmica bio na lijevom boku.
– Za lijevi bok opcije su Vasilj i Šare. Surać ponovno ima  problema s bolovima u listu  tako da bi Begonja mogao krenuti od početka – ističe Zebić  koji se previše ne tješi najavama iz Sigeta odakle šalju  signale da u Zadar dolaze oslabljeni.
– Ne znam što to znači oslabljeni jer ne vjerujem da će  doći s manje od 11 igrača. A to  znači da je uvijek 11 protiv 11.  Hrvatski dragovoljac nema nikakvo rezultatsko opterećenje  i igraju jako dobro. Teško ih je  pobijediti, ovog proljeća uspjelo je to samo Interu. Bez  obzira na to moramo ići na  pobjedu. Zato ovoj utakmici i  dajemo veliki značaj – podvukao je Zebić.
 


ZADAR – H. DRAGOVOLJAC 2:0




ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 3.000. Sudac: Edi Šunjić (Split).  Pomoćnici: Stjepan Holaček (Virje) i Damir Pervan (Bjelovar). Strijelci  1:0 Butić (19′ – 11 m), 2:0 Zekić (27′).
ZADAR: Rogić, Jurić, Zebić, Bogdan, Bilokapić, Surać, Zekić (od 88′  Milin), Butić (od 63′ Gajser ), Ivanov, Jurjević (od 72′ Lončar), Antolić.  Trener: Stanko Mršić.
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Čavlina, Kurtović, D. Jozinović, Petrović  (od 46′ Bisaku), Andračić, Gulić, Lalić (od 63′ Skoko), Miletić, Katulić, I.  Jozinović (od 69′ Novaković). Lamešić. Trener: Vjeran Simunić.
Prošlo je gotovo deset godina od kada je Hrvatski dragovoljac  posljednji put u Prvoj HNL gostovao na Stanovima. Bilo je to 5. kolo  sezone 2001./02., a utakmica je odigrana 26. kolovoza 2001. Zadar je  pobijedio 2:0 golovima Butića iz jedanaesterca i Zekića.