Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Više od 300 Zadrana pokazalo svoje vještine

28.04.2016. 22:00
Više od 300  Zadrana pokazalo  svoje vještine


Pred kraj programa svi su se izvođači, ali i publika, okupili i napravili zajedničku skulpturu-sliku, koja je putem interneta odaslana u Zagreb, kako bi Zadar uspostavio vezu ne samo s ostatkom Hrvatske, već i sa cijelim svijetom
I Zadar je obilježio Svjetski dan plesa. Na Poljani Pape Ivana Pavla II, u organizaciji radija 057 i Sanje Petrovski, više od 300 plesača plesalo je suvremeni ples, moderni balet i hip hop.
Okupljeni oko projekta “Go out and dance”, koji za cilj ima zajedničko druženje plesača, kao i ljubiteljica i ljubitelja plesne umjetnosti i  izvan kazališnih i plesnih dvorana, ovdašnji su izvođači demonstrirali  svu snagu zadarske plesne scene. Program je vodio plesač, pedagog i  radijski voditelj Ante Duić, a otvorile su ga polaznice Zadarskog plesnog ansambla plešući na glazbu dječje predstave “Cvrčak i mrav”, u  koreografiji Lare Stanin, Natali Radelić i Martine Ružić. Izvele su pet  točaka.
 Iza njih nastupila je Plesna udruga Gesta, čije su polaznice plesale  ulomke iz predstave “Zajedno u Novu!”, u koreografiji Nene Jurišić.  Treći su bili polaznici 3. razreda Odsjeka za klasični balet Glazbene škole Blagoja Berse, koji su, pod koreografskom palicom Sanje Petrovski,  plesali na glazbu Antonia Vivaldija. Njihova točka se zvala “Koketiranje  s Vivaldijem”. Kazališna udruga za poticanje plesne i scenske umjetnosti “Antis” predstavila se s dvije točke, “Happy time” i “New steps”, a  program obilježavanja Svjetskog dana plesa uključivao je i nastupe  Plesne udruge U pokretu, Studia I i Tornadela.
Pred kraj programa svi su se izvođači, ali i publika, okupili i napravili  zajedničku skulpturu-sliku, koja je putem interneta odaslana u Zagreb,  kako bi Zadar uspostavio vezu ne samo s ostatkom Hrvatske, već i sa  cijelim svijetom. Pročitana je i poruka koju je napisao Sal Lemi Ponifasio, umjetnik, koreograf, redatelj i dizajner. Hrvatsku poruku povodom  Svjetskog dana plesa napisao je plesni umjetnik Leonard Jakovina.  Svjetski dan plesa u Hrvatskoj se održava istovremeno u 11 gradova.