Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Čišćenje podmorja uz šetnicu Katinu

Autor:

28.05.2009. 22:00
Čišćenje podmorja uz šetnicu Katinu


Paška Gradska uprava angažirala je tvrtku Heres Obrovac d.o.o. za čišćenje mora na predjelu od nasipa Državne ceste D-106 uz Macel do šetnice Katine. Riječ je o frekventnoj šetnici pored koje je more plitko s nakupinama prljavštine, trave i širi se neugodan miris, stoga je čišćenje tog područja nužno.
– Cijeli taj dio očistit ćemo i prokopati do dna kako bi morske struje normalno radile i kako se više ne bi događalo da se s toga područja širi neugodan miris. Na sreću, u Pagu je more izuzetno čisto pa takav prizor uz šetalište od Macela do Katine kod turista može izazvati krivi dojam. Radovi će početi već u petak, kaže paški Ante Fabijanić, ističući da će na jedan dan stari mali nasip biti zatvoren za prolaz vozilima kako bi bageri mogli nesmetano raditi. Također, brodice s rubnog dijela Katine morat će se premjestiti, budući da će čišćenje mora i podmorja biti gotovo u cijeloj duljini malog nasipa.
Prema riječima gradonačelnika Fabijanića, cijeli posao čišćenja trajat će jedan dan, stoga će već u subotu biti omogućen normalan prolaz vozilima preko malog nasipa, a ribari će svoje brodice moći vratiti na stari vez.