Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kraljev: Oklevetan sam

Autor: Z L

28.05.2009. 22:00
Kraljev: Oklevetan sam

Foto: Velimir BRKIĆ



Kandidat za načelnika Općine Pašman Ante Kraljev reagirao je na plaćeni oglas koji su u današnjem broju objavili Zadarski list i Slobodna Dalmacija.
“Naslovljeni dnevni listovi objavili su i to Slobodna Dalmacija na str. 36, a Zadarski lit na str. 16 u br. od petka, 29. svibnja 2009. godine plaćeni oglas sadržaja koji vrijeđa dostojanstvo i ugled Ante Kraljev nezavisnog kandidata za izbor načelnika općine Pašman u izborima koji su u tijeku.
Pozivom na odredbe Zakona o javnom informiranju oba Naslovljena dnevna lista putem odgovornih urednika objave ovaj članak u kojem se čitateljstvu dostavljaju točen informacije u svezi s kaznenim postupkom koji je u odnosu na Antu Kraljeva riješio Općinski sud u Zadru.
Presudom Općinskog suda u Zadru posl. br. K-315/02 od 03. svibnja 2004. godine Ante Kraljev oslobođen je od optužbe da bi počinio kazneno djelo protiv službene dužnosti, pronevjeri iz Čl. 345. st. 3. u svezi st. 1. KZ-a. Radilo se o razdoblju od 27. kolovoza do 05. rujna 1994. godine.
Rješenjima Županijskog suda u Zadru Dv398/01 (Kio-92/00) od 12. listopada 2001. godine odbijen je kao neosnovan istražni zagthev ODO-a u Zadru br. DO-K-124/00 od 03. travnja 2000. godine protiv osumnjičenika Ante Kraljeva zbog kazn. dj. iz Čl. 292. st. 2. KZ-a.
Iz gore navedenih pravomoćnih odluka nadležnih sudova za zaključiti je kako je Ante Kraljev oslobođen od svih sumnji da bi u svojstvu načelnika općine Pašman počinio bilo kakvo nezakonito djelo.
U članku čiji demant se traži naveden je veliki broj činjenica iz kojih bi se moglo zaključiti kako je Ante Kraljev za vrijeme obavljanja dužnosti načelnika općine Pašman zlouporabio tu funkciju uz pronevjeru veće količine novčanih sredstava. Objavljivanje tih informacija učinjeno je iz jednog jedinog razloga, a taj je da se Antu Kraljeva prikaže u lošem svijetlu, kao počinitelja kaznenih djela iako je utvrđeno da isti nije počinio nikakva kaznene djela.
Ante Kraljev pretpostavlja da je objavljivanje plaćenih oglasa klevetničkog sadržaja naručeno od strane protukandidata s ciljem da se onemogući glasovanje u korist Ante Kraljeva koji je u prvom krugu dobio veliki broj glasova upravo zbog kvalitetnog, urednog i zakonitog obavljanja funkcije načelnika općine Pašman.
Bez obzira na to što je subota, 30. 05. 2009. godine dan šutnje u izbornoj kampanji za drugi krug izbora za načelnika općine tražim da se objavi ovaj demant kako bi svi oni koji imaju namjeru glasovati znali da Ante Kraljev nije učinio kazneno djelo a nije niti najmanje nezakonito postupao za vrijeme obavljanja funkcije načelnika općine u navedenom razdoblju.
Protiv naručitelja ovog neistinitog i klevetničkog oglasa Ante Kraljev podnijet će nadležnim tijelima odgovarajuće tužbe”, stoji u pripćenju što ga potpisuje Kraljev.