Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Završio na sudu jer je plaćao tuđi kredit

Autor: Suzana Bandić

28.05.2009. 22:00
Završio na sudu jer je plaćao tuđi kredit


Milić je kao jamac otplaćivao Italov kredit. Sačekao ga je ispred zgrade u kojoj stanuje i zapitao kad će mu vratiti dug, a kad mu je ovaj odgovorio da to trenutačno nije u mogućnosti, zaprijetio mu je metalnom šipkom


Na Općinskom sudu u Zadru jučer je odgođeno suđenje Nevenu Miliću (54) iz Zadra u postupku koji se protiv njega vodi zbog pokušaja protupravne naplate jer se oštećeni Joso Italo nije pojavio na jučerašnjoj raspravi.
Milića se, naime, prema navodima optužnog prijedloga tereti da je 27. veljače 2007. godine sačekao Itala u ulici Jurja Dalmatinca Matejeva, ispred ulaza u zgradu u kojoj ovaj stanuje, a s namjerom da od njega ishodi povrat duga oko devet tisuća kuna. Riječ je, zapravo, o novcu koji mu je Italo dugovao na ime kredita i koji mu je kao jamac otplaćivao. Milić je, kako navodi optužnica, prišao Italu te ga upitao kad će mu vratiti dugovanje, a kad mu je ovaj odgovorio kako trenutačno to nije u mogućnosti, zamahnuo mu je metalnom šipkom iznad glave. Italo je taj udarac blokirao lijevim rukom, no Milić mu je potom još nekoliko puta zamahao šipkom iznad glave pritom ga psujući. U strahu za svoj život Italo je pobjegao u stambenu zgradu i odmah o napadu obavijestio policiju. Italu je pružena liječnička pomoć te su mu konstatirane lakše ozljede u vidu udarca u glavu, oguljotine lijeve šake i udarca u lijevi lakat.
Milić se za djelo koje mu se stavlja na teret izjasnio kako se ne osjeća krivim te je u svojoj obrani, koju je na posljednjoj raspravi iznio pred sutkinjom Dijanom Grancarić, rekao kako je istina da je Itala potražio i da ga je upitao kad mu planira vratiti dug. Rekao je kako je vjerojatno istinita i tvrdnja da ga je psovao s obzirom na to da je u to vrijeme bio jako nervozan i frustriran zbog vraćanja tuđeg kredita, ali je decidirano zanijekao kako ga je udario šipkom ili mu istom mahao oko glave. U prilog svojoj tvrdnji Milić je naveo i činjenicu da policija kod njega prilikom pretresa automobila nije pronašla spomenutu šipku, niti mu je oduzeta. Osim toga, naveo je kako je riječ o iznosu od 15, 16 tisuća kuna koje je on do incidenta platio na račun toga što je Italu bio jamac za kredit. Na poseban upit sutkinje zašto je pristao oštećenome biti jamac, Milić je odgovorio kako ga je poznavao već nekoliko godina, te spomenuo kako mu je prije par godina već jednom bio jamac, no da ga je tom prilikom ovaj uredno optplatio.
Suđenje se nastavlja 9. srpnja 2007. godine.