Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Kutija: Godinama trpimo ispade Gligorija Rnjaka!

28.05.2012. 22:00
Kutija: Godinama trpimo ispade  Gligorija Rnjaka!


Usprkos učestalim ispadima i vrijeđanjima, vijećnicima HDZ-a je prekipjelo tek kad je početkom godine Rnjak podnio podnesak na sedamdesetak stranica u kojem neargumentirano i lažno optužuje sve, ne samo mene, nego i sve one koji nisu po njegovoj volji, govori Kutija


Vijećnici vladajućeg HDZ-a večeras će na 19. sjednici Gradskog vijeća Grada Benkovca zatražiti razrješenje Gligorija Rnjaka na dužnosti potpredsjednika Vijeća. HDZ u Vijeću ima apsolutnu većinu.
– U Gradskom vijeću ima 15 vijećnika, od kojih je 11 iz HDZ-a, dvoje iz SDSS-a (Rajko Kukavica, Željko Bajalica), jedan iz DPS-a (Gligorije Rnjak), te jedan nezavisni (Milenko Marinović), nabraja Maja Brkljača, predsjednica Vijeća.
Na večerašnjoj sjednici u Gradskoj vijećnici trebao bi se izabrati i novi potpredsjednik Vijeća.
– Kako Gradsko vijeće radi po demokratskim načelima, potpredsjednika Vijeća daje oporba. Na njima je da večeras predlože kandidata za novog potpredsjednika Vijeća, poručio je Branko Kutija, gradonačelnik Benkovca.
Ispadi Gligorija Rnjka izgleda da su benkovačkom HDZ-u sasvim dozlogrdili. Naime, Rnjak često na sjednicama iznosi brojne optužbe i uvrede na račun gradske uprave, gradonačelnika, lokalnih medija i SDSS-ovih vijećnika…
– Godinama se trpe ispadi Gligorija Rnjaka. Međutim, usprkos učestalim ispadima i vrijeđanjima vijećnicima HDZ-a je prekipjelo tek kad je početkom godine podnio podnesak na sedamdesetak stranica u kojem neargumentirano i lažno optužuje sve, ne samo mene osobno, već sve one koji nisu po njegovoj volji, govori Kutija.
Gligorije Rnjak Glišo, član “Savjeta Skupštine opštine Benkovac na teritoriju Srpske autonomne oblasti Krajine”, tijekom Domovinskog rata nije bio neki beznačajni činovnik, kaže Kutija, nego direktor Beobanke u Benkovcu te je sudjelovao na važnim skupovima SDS-a.
– Tijekom obljetnice “balvan revolucije” u Bukoviću u nazočnosti Gorana Opačića Klempe Rnjak je srdačno pozdravio ratnog zločinca Željka Ražnjatovića Arkana, a od vladike Longina je tražio i zaštitu pravoslavlja od Vladivostoka do Smokovića, kazao je Kutija.
Po Rnjakovim navodima krivci za loš položaj Srba na benkovačkom području su i članovi SDSS-a koji su se prodali HDZ-u za nekoliko mrvica, a sam Milorad Pupovac je po Rnjaku iz dna duše pokvaren čovjek.
– Mi Srbi ne zaslužujemo ovako veliku kaznu da nas zastupaju Bajalica u Benkovcu, a Pupovac u Hrvatskoj, potkrjepljuje Rnjak svoje optužbe.
Optužuje i bivšeg potpredsjednika Vlade RH Slobodana Uzelca (SDSS) te dogradonačelnika Miloša Ćiritovića (SDSS) koji “dobro plaćen šuti o ugroženosti prava Srba, što znači da podržava Branka Kutiju…”.
Rnjakov način prozivke Rajko Kukavica (SDSS) nazvao je egzibicionizmom irelevantnog političara.
U ostalim točkama opsežnog dnevnog reda vijećnici će donijeti Odluku o dodjeli javnih priznanja, raspravljati o izvršenju godišnjeg proračuna, završnim računima gradskih poduzeća, izmjenama i dopunama Prostornog plana, socijalnoj skrbi, imenovanju članova Nadzornih odbora, utvrditi prijedlog za direktora TD Eko d.o.o. za gospodarenje otpadom i drugo.