Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Projekt je dojmio međunarodno priznate umjetnike

28.05.2012. 22:00
Projekt je dojmio međunarodno priznate umjetnike


Projekt “Dolazak u baštinu”, okončan je okruglim stolom svih sudionika koji je održan u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. U svojim viđenjima i komentarima održanog projekta, umjetnici iz Austrije, Litve, Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i Hrvatske su isticali posebnost ovoga projekta, a osobito visoku kvalitetu predavanja koja su održana i iznimne pejzaže s kojima su se susretali na Paklenici, rtu Ljubljana i drugdje, ali i veoma dobru organizaciju projekta.
-Treba naglasiti da je riječ o ljudima koji imaju iskustva s mnogim ovakvim i sličnim projektima u svijetu, tako da pohvale s njihove strane puno govore. Osim kvalitete predavanja i oduševljenja predjelima koje smo posjetili, umjetnike je posebno oduševila mogućnost izlaganja u jednom takvom iznimnom prostoru kao što je crkva sv. Donata, kazao nam je Josip Zanki, umjetnički direktor projekta, koji ističe da je ovogodišnji program posebno uspio, a pokazatelj je između ostalog i to da jedna od sudionica, mlada umjetnica Natalija Borčić. namjerava, nakon zadarskog iskustva, započeti sa sličnom vrstom okupljanja na otoku Visu.
Dogodine će se projekt “Dolazak u baštinu” održati zajedno s europskim programom City Books, flamansko-valonske fundacije de Buren u kojem će petero pisaca te šestero llikovnih umjetnika iz Hrvatske i inozemstva opisivati svoj doživljaj Zadra, što će se potom prenijeti u elektronske i klasične medije.