Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Imali smo bezbrižno djetinjstvo i mladost

Autor: Velimir Brkić

28.05.2013. 22:00
Imali smo bezbrižno djetinjstvo i mladost

Foto: Velimir BRKIĆ



Tridesetu godišnjicu mature proslavili su maturanti tadašnjeg Školskog centra za robni promet i turizam školske godine 1982./1983., današnjih Ekonomsko-birotehničke i trgovačke škole i Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škola Zadar.
– Stekli smo srednje stručno obrazovanje za zvanje ekonomista, komercijalista, poslovnog tajnika, knjigovođe, trgovca, kuhara i konobara. Mnogi od nas postali su poznati financijski stručnjaci, bankari, ravnatelji škola, poduzetnici, ugostitelji, političari te vlasnici i direktori poduzeća, uvaženi ugostitelji, govorili su iz grupe 90-ak slavljenika ispred škole na zadarskoj Puntamici, zgrade izgrađene 1972. godine.
Osim bračnog para Modrić »krivci« za ovo okupljanje su i Zdenko Sarađen, Nives Jeličić, Berita Hajdinger, Gordana Uskok, Anamarija Bulić i Silvio Ivanov.
– Prvo, preživjeli smo i rođeni normalni, iako su naše majke, kad ih je boljela glava pile aspirine i radile do zadnjeg dana trudnoće u tvornici ili u polju i nikad nisu bile testirane na dijabetes, a na kutijama cigareta nije bilo raznih upozorenja o štetnosti, pričali su slavljenici prije odlaska na slavljeničku večeru koja se uz pjesmu i ples protegnula do sedam sati ujutro.
Dodaju kako su u to vrijeme išli biciklom ili pješice do prijateljeve kuće, zvonili na vrata ili jednostavno ulazili u njihovu kuću da se druže i budu zajedno, sve bez najavljivanja.