Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

BELGIJA Dario Gjergja u petom uzastopnom finalu

28.05.2016. 22:00


Dario Gjergja petu je sezonu zaredom odveo Oostende u finale doigravanja košarkaškog prvenstva Belgije. U petoj, odlučujućoj utakmici polufinala njegova je momčad na domaćem terenu slavila protiv Limburga rezultatom 89:75, te tako dobila seriju s 3-2. Najefikasniji su bili Kyle Gibson sa 19 koševa i Raško Katić sa 15, dok je Dušan Đorđević, uz 10 poena, isporučio i osam asistencija. Oostende je dominirao čitavim tijekom susreta, te iskoristio prednost domaćeg terena, koju će imati i u finalu, bez obzira tko mu bio protivnik. Večeras majstoricu drugog polufinala igrali Brussels i Aalstar.
– Čestitke Limburgu na dobroj utakmici i sezoni koja je iza njih. Mi smo imali nekih problema u igri u ovoj seriji, ali kada je bilo najvažnije, odigrali smo dobro i sretni smo što smo u finalu – kazao je Gjergja, koji je na najboljem putu da nastavi svoj fantastičan niz uspjeha u Belgiji.
Zadarski stručnjak je od 2012. s Oostendeom osvojio čak deset trofeja: četiri nacionalna Kupa i dva Superkupa, te četiri naslova prvaka države, a veliki je favorit da to ponovi i ove godine.