Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Krule Zadrane nasmijao do suza

28.05.2016. 22:00
Krule Zadrane  nasmijao do suza


– Imate kredite i da ne smijete „lajati” protiv vlasti jer bi mogao i posao pasti. No zato sam ja tu, kaže Krule
Ovako ćemo, ja ću od svakog od vas, tko mi želi dati, posuditi 80 kuna, a za uzvrat ću vam pokloniti svoju knjigu. Je li pošteno?  Dakle, nitko nikome ništa ne prodaje, vi meni posuđujete lovu, a ja vama poklanjam knjigu – zaključio je duhovito svoje gostovanje u Zadru   poznati hrvatski bloger Krule.
Politički nekorektan, kako se to popularno kaže, Krule, ili pod punim  imenom i prezimenom Jadranko Hodak, preko dva sata do suza je nasmijavao publiku čitajući im odlomke iz svoje prve knjige ”E, jebiga!”.  Ne štedeći nikoga, za neke vulgaran, no za većinu prije svega ironičan,  zapravo sarkastičan, Krule je kao iz rukava, jednu za drugom „sipao”  šale, sebi svojstveno: žestoko komentirajući sve što mu je palo na pamet. 
– Ovako vam to ide s našim brakovima, upoznaju se s 18 godina, a vide u mirovini. U međuvremenu ona radi u Lidlu od šest do 22 pa kad  se napokon dočepa mirovine, suprug se pita tko mu je to došao u kuću,  gdje je ona djevojka s kojom se vjenčao, rezimirao je komičar.
– Čitam ja: gaćice u Lidlu po šest kuna. Trčim da se što prije  dočepam kojeg primjerka, no zajebi ti to stari, nema šanse ništa uloviti,  babe su već u šest ujutro na vratima i čekaju otvaranje, ne bi li pokupovale sve. Nema veze što im ne odgovaraju brojevi, sve će to fino Varekina raskuhati i proširiti za koji broj više, zaključio je bloger.
– No ajde, traperica sam se ipak uspio dočepati. Ubacio sam ih u  mašinu i nakon što je mašina izbacila jedno 3 plave vode, u kanalizaciju su otišle litre i litre plavoga, a ja sam fino dobio nove – bijele traperice. No, drugi put me nisu uspjeli zajeb… fino sam ih odmah obukao, zajeb.. ti pranje. I tako, nosim ja ponosno svoje trapke i ne primjećujem da je ovaj put boja ušla kroz kožu u moj krvotok i da sam postao plemić – krv mi više nije bila crvena nego plava, nastavio je sa  šalama Jadranko. 
Očekivano, na udaru su bili i političari: Kalmeta, Karamarko ili, kako  je rekao – zekonja/zečina, nabacio je koju i o Milanoviću kao i o aktualnom premijeru Oreškoviću, ne štedeći ni ostale saborske zastupnike.
– Hrvatsko društvo je nakaradno i ja kužim da svi vi imate kredite i  da ne smijete „lajati” protiv vlasti jer bi mogao i posao pasti. No zato  sam ja tu, ja sam taj koji sere umjesto vas, rekao je Krule.
I održao obećano,  i poplavu turskih sapunica zbog kojih mu se  rođena majka počela obraćati na turskom,  i Severinu, i Rozgin hit „Burek i krafne”, i njenu vezu s, kako je rekao onim ped… iz 2Cellos, i „reforme”… zapravo sve one anomalije društva koje je odavno postalo  sprdnja. Pri tome riječi nije birao, psovki nije nedostajalo, a ni pive koju  je obilno konzumirao, kao ni dobre atmosfere, smijeha koji se orio od  jedne do druge strane barova.
Jedan primjerak knjige poklonio je majci sa četvero djece koju je te  večeri jedva uspio pronaći u publici. Gospođa koja je dobila knjigu se  pohvalila da je prošli put na istu foru knjigu dobio i suprug pa se Krule  nasmijao i rekao joj: ajde nemoj više dolaziti!
Zahvalivši se publici, Krule nije zaboravio naglasiti da je upravo Zadar njegova baza, da je tu publika najbrojnija, da je za njega Zadar bio i  ostao broj jedan.