Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Mladi medicinari spremni za buduće izazove

Autor: Valentina Mlađen

28.06.2008. 22:00
Mladi medicinari spremni za buduće izazove

Foto: Filip BRALA



Među maturantima našla su se dva razreda medicinskih tehničara, jedan razred zdravstveno laboratorijskih tehničara te jedan razred primalja
U prostoru crkve Svetog Donata svoju su promociju u petak navečer imali maturanti Medicinske škole Ante Kuzmanića. Među maturantima našla su se dva razreda medicinskih tehničara, jedan razred zdravstveno laboratorijskih tehničara te jedan razred primalja. Prije same promocije na stepenicama ispred crkve Svete Marije 103 zadarska maturanta imali su svečano fotografiranje i to u svijetloplavim togama, a simboličnim bacanjem kapa u zrak proslavili su svoju prvu diplomu.
Medicinska škola Ante Kuzmanića prva je zadarska škola koja je počela s promocijom u prostoru Svetog Donata, a ovaj se u tu svrhu koristi već petnaestu godinu. Njihov primjer potaknuo je i druge zadarske škole te su maturalne promocije u Sv. Donatu već postale tradicija u Zadru. Ipak, maturante medicinske škole jedinstvenima čine njihove toge.
Program je započeo sviranjem hrvatske himne, koju je kao i još dvije pjesme odsvirao učenik Glazbene škole Blagoja Berse. Potom je govorio ravnatelj Davor Vidaković, koji je prije svega zahvalio svim maturantima i roditeljima na izboru medicinske škole i njenog humanog poziva.
– Ponosan sam da mogu reći da stojim iza ovih mladih ljudi koji god korak oni dalje napravili, školovanje ili rad. Znam da su za oboje pripremljeni u jednom ozračju prijateljstva i obiteljske zajednice. Nadam se da će se bez ustručavanja uhvatiti u koštac s obvezama i nastaviti svojim putem uspješno kao i do sad, rekao je Vidaković.
Čast da budu prvi promovirani imali su učenici koji su zahvaljujući svome četverogodišnjem trudu bili oslobođeni mature. Kao nagradu za svoj trud dobili su Monografiju grada Zadra, na čijoj su naslovici crkva Sv. Donata i zadarski Forum. I ostali maturanti dobili su ponešto, a svaki od njih je uz diplomu ponio i crvenu ružu.