Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Cenat je cenat

Autor: Mare ([email protected])

28.06.2009. 22:00


Počela sam izlaziti sa susjedama  studenticama na kavu. I otkrila koji  je zadarski studentski đir. Nije loše,  dođe mi ponovno upisati faks, i to  ovaj put u Zadru. Recimo, bila bih  idealna studentica KIT-a (počela  sam baratati i studentskom  terminologijom Sveučilišta u  Zadru, hehe). Oni ionako ne znaju  koja im je funkcija kad to  diplomiraju, a ne trebaš biti  diplomirani komunikolog da bi  komunicirao s nekim… Ono,  brate, baš je  fora kad te netko pita  što ti studiraš, a ti onako nadmeno  odgovoriš: – KIT.
– Pušiš kitu? Upita zbunjeno  frajer…
A ti ga ošineš bijesnim pogledom,  nabaciš opet nadmenu facu na  obraze i dobaciš s visoka:
– Kulturu i turizam, napuši mi se  se kite, majmune.
Ima zgodne te studentarije, ali  brate ne treba mi humanist nego  ekonomist, ako već ne bude u igri  neki menadžer. Zato sam odlučila  da mi je najpametnije čekati susret  s tim rođakom od susjede  studentice iz Drniša. Ako ništa  drugo, očekujem kršnog momka s  jakim stiskom desnice (molim, bez  ikakve političke konotacije), a ne  nekoga tko će mi čitati Šekspirove  sonete.
Davno je prošlo vrijeme  romantike, u to sam se uvjerila već  odavno. Jer da nije tako ne bih ja  spucala sve dosadašnje, a jedan od  razloga je i taj što sam uvijek  morala sve sama – od mijenjanja  žarulja do odlaska kod  mehaničara. Jebo ti muško koje  dami, dobro hajde ne dami nego  meni – ali i ja sam žensko, sto mu  gromova! Dozvoljava da pored  njega živa mijenja plin…
Ne poričem da sam postala sam  svoj majstor. Brate, odaberem,  kupim, platim da mi montiraju i ćao  đaci. Tako sam odlučila prije tri  dana preuredit malo kupaonicu.  Nikakav značajan zahvat,  promijeniti ogledalo, pretumbati  malo ormariće i ukupiti još jedan jer  fakat nemam gdje u posljednje  vrijeme s kozmetikom. Izmjerila,  razmislila, zvala prijateljicu da mi  ide praviti društvo… naravno. Nije  žabu teško žabu u  vodu, pa makar  se radilo i o kupaonskoj opremi.  Obišle smo sve te trgovinske centre  i zapikirala sam savršeno ogledalo i  jedan ormarić koji bi bio idealan.  Pitam za mjere, 35 centimetara –  sve paše. Platila ja, dogovorila se  da mi sve dostave u ponedjeljak  ujutro jer popodne radim i sva  sretna se počastila usput i  japankama da ne kažem da nisam  ništa šopingirala…
Taman dok sam se tuširala i  spremala za van, upao mi je jedan  detalj u oko – mala izbočina od  ventila za vodu koja bi mogla biti  prepreka mom prekrasnom novom  kupaonskom ormariću. Onako  nasapunana kupkom sam kao  furija izletjela ispod tuša i uzela  metar u ruke. Faking 34  centimetra do lavandina! Ne  računajući ventil… jedno deset  puta sam mjerila. I nikako preko 34  i po centimetra. 34 do 34 i po  imam prostora za ormarić od širine  35. pozvizdila sam u sekundi.  Propao mi je izlazak, sjela sam na  kauč onako nasapunana i sjebala  navlaku… Nemoćno sam zapalila i  došlo mi je uzeti macu, bat za  meso ili bilo što slično i stući  lavandin, pločice i sve što se nađe u  blizini.
– Jebenih po centimetra ili  centimetar!, objašnjavala sam  preko mobitela prijatelju Joki.
– E, a kad ti meni kažeš da  centimetri ženama nisu važni, eto ti  sad Mare… Meni se tih pola  centimetra ili centimetar krivo ne bi  mogli dogoditi.
– Ajde nemoj me još i ti sprdat, pa  nije moj ormarić vibrator.
– Eeee, ali cenat je cenat, ma što  god ti mislila o tome, počeo mi se  smijati Joke.
– Ja sam mislila da je centimetar  bitan samo Blanki Vlašić…
– Nemaš ti što mislit, tebi je  trenutno bitniji nego njoj, a bogami  bitniji i nego meni…
– Ma ugurat ću ja tih 35 u 34 ne  bila ja Mare… Što ću sad, ne mogu  ga vratiti, ne mogu razbijati…
– Mare, pa nije to goldun…. Aj  smiri se, smislit ćemo nešto, taman  ja blanja ormarić za taj cenat,  obećao mi je Joke i utješio me.
Eto, recimo taj moj Joke. Super je  kao frend, ali je jebivjetar.  Trebalo  bi imati konjske živce za to trpjeti. I  sva mu se spika vrti oko  speleologije, buža, planinarenja i  skakanja s motkom… E da, i  centimetara. Vražjih centimetara  na koje sam ja odavno prestala  obraćati pažnju. A brate mili, pa  tko je još vidio ići na spoj s metrom  u žepu?!