Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Radom opravdati sve uloženo

Autor:

28.06.2009. 22:00
Radom opravdati sve uloženo

Foto: Ivan JAMNICIC



– Sjetite se malo ljepših stvari, a one ružne zaboravite i oprostite, kazao je Belak


U Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru u subotu je održana svečana promocija prvostupnika/prvostupnica Odjela za ekonomiju. Riječ je o prvoj generaciji prvostupnika koji po Bolonjskom procesu stječu svjedodžbu prvostupnika baccalaureusa. Promociju su vodili dr. sc. Stipe Belak, pročelnik Odjela za ekonomiju, i Dijana Čičin-Šain, mag.oec, promoventica.
Pročelnik  Belak prisjetio se početaka studija menadžmenta, te se tom prilikom zahvalio svim studentima jer su kao prva generacija sudjelovali u nečem novom.
– Sjetite se malo ljepših stvari, a one ružne zaboravite i oprostite, kazao je Belak podsjetivši prvostupnike da ne zaborave kako su upravo oni generacija koja je imala priliku studirati na najbolji način.
– Vjerujem da ćete svojim radom opravdati sve ono što smo uložili u vas i sve nade koje imamo. Pozivam vas da u profesionalnom radu poštujete moralna načela te da nikad ne žrtvujete kratkoročne koristi na račun etičnosti, istaknuo je Belak dodavši kako je ova generacija ostvarila networking koji je njihova vrijednost, te ih pozvao da ostanu u neprekidnom kontaktu.
Po završetku Belakova pozdravnog govora promoventica Ankica Džapo zamolila je pročelnika da im uruči svjedodžbe. Ukupno 43 prvostupnika primilo je svjedodžbe: Roko Babić, Katarina Bajlo, Davor Barić, Hrvoje Batur, Andrea Bolonja, Valentina Bračanov, Jelena Bračić, Mario Buljan, Nikica Bušljeta, Srđana Dobre, Ankica Džapo, Nevena Fuštin, Dubravka Gazić, Marin Gulan, Zoran Hrboka, Katarina Ivanov, Ana Jadrešić, Ivana Jadrešin, Nori Kačan, Darijo Knežević, Nenad Kresović, Amy Lovrić, Višnja Ljubičić, Ivona Marinović, Dalibor Maruna, Anita Miočić, Ivana Obratov, Lucija Olić Erpačić, Vesna Paleka, Dragan Pantalon, Josip Peša, Matka Pleslić, Marija Predovan, Goran Šegvić, Helena Šljepica, Petra Šopić, Hrvoje Štajduhar, Božena Števanja, Ivan Tokić, Iva Veršić, Zlatko Vicencinović, Veronika Vulin i Mario Žiroš.


 NAJBOLJIMA PRIJENOSNA RAČUNALA




Prilikom svečane promocije dodijeljene su i nagrade najboljim studentima studija menadžmenta. Stručno vijeće odjela za ekonomiju donijelo je odluku o nagrađivanju troje studenata, Marije Predovan, Ivone Marinović i Ane Jadrešić. Njih troje dobili su prijenosno računalo najnovije generacije, iz sredstava Odjela za ekonomiju.