Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Rektor nije prihvatio ostavku dr. Kabić

Autor:

28.06.2009. 22:00
Rektor nije prihvatio ostavku dr. Kabić


Nakon provedenih izbora za pročelnike odjela Sveučilišta u Zadru, rektor dr. sc Ante Uglešić morat će imenovati šestoricu vršitelja dužnosti pročelnika na odjelima koji nisu izabrali ili nije bilo kandidata za dvogodišnje vođenje odjela.
Budući da na pojedinim odjelima nema izvanrednih ili redovitih profesora, u akademskoj 2009./2010. vršitelji dužnosti pročelnika bit će postavljeni na odjelima za anglistiku, francuski i iberoromanski, klasičnu filologiju, etnologiju, arheologiju i povijest.Također, rektor nije želio prihvatiti ostavku koju je po izboru za pročelnicu podnijela dr. Slavija Kabić, izvanredna profesorica na Odjelu za germanistiku.
Za nove pročelnike izabrani su dr. sc. Borislav Dadić, docent na Odjelu za filozofiju, docent dr. sc. Josip Faričić, na Odjelu za geografiju, doc. dr. sc. Robert Bacalja ponovno je pročelnik Odjela za izobrazbu učitelja i odgojitelja, dr. sc. Zlatko Miliša, izvanredni profesor izabran je za pročelnika Odjela za pedagogiju, dr. sc. Emil Hilje, redoviti profesor postao je pročelnik Odjela za povijest umjetnosti, a docent dr. sc. Leonard Marušić potvrđen je za pročelnika Odjela za promet i pomorstvo.
Dr. sc. Inga Tomić-Koludrović, redovita profesorica u drugom je mandatu pročelnica Odjela za sociologiju, kao i dr. sc. Živko Nižić, redoviti profesor u trajnom zvanju na Odjelu za talijanistiku. Svoj posljednji mandat pred mirovinu odradit će dr. Josip Vidaković na pročelničkom mjestu Odjela za turizam i komunikacijske znanosti, a dr. Mira Klarin bit će pročelnica Odjela za zdravstvene studije.
Na mjesto pročelnika odjela novi/stari pročelnici stupit će 1. listopada, dakle početkom sljedeće akademske godine. Novi zamjenici pročelnika birat će se na prijedlog novih pročelnika, sukladno Statutu Sveučilišta u Zadru.