Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Znanost i tehnologija pokretač su svake zemlje

Autor: Ante Rogić

28.06.2010. 22:00
Znanost i tehnologija pokretač su svake zemlje

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Društvo i tehnologija 2010., međunarodni znanstveni skup koji okuplja sudionike iz deset država, započeo je jučer s radom. Skup na kojem se okupilo 139 autora, s 89 radova održava se 17. put, a ove godine obradit će 17 tematskih jeinica. Najviše radova je iz tematike ‘Obrazovanje i škola budućnosti (Bolonjski proces i kriza obrazovanja)’.
Sudionike skupa pozdravio je Juraj Plenković, predsjednik Organizacijskog i Programskog odbora, istaknuvši kako ‘nema ničeg ljepšeg i dirljivijeg čovjeku nego kao kad vidi ovoliko ljudi na 17 međunarodnom skupu Društvo i tehnologija.’ Također je istaknuo kako je riječ o njegovom svojevrsnom doprinosu domovini. Plenković je napomenuo kako ovaj skup ima za cilj promatrati ulogu znanosti i tehnologije kao pokretača svake zemlje. Istaknuo je kako se današnje društvo nalazi na raskrižju raznih i snažnih tehnologija
– Nikada u povijesti čovječanstva nismo imali takav tehnološki razvoj kao danas. Ulazimo u novi informatički i tehnološki poredak, kazao je Plenković. Dodao je kako se u radovima na skupu ukazuje da budućnost svijeta ovisi o kreativnosti povjedinca, te upozorava na nove tehnološke mogućnosti komunikacijskog poretka.
Skup je u ime Zadarske županije pozdravio zamjenik župana Đani Bunja izrazivši zadovoljstvo činjenicom što se ovakava skup održava u Zadru.
Organizatori skupa su Hrvatsko komunikološko društvo-HKD i Međunarodna udruga komunikoloških društava, a među suorganizatorima je Visoka škola za poslovanje i upravljanje ‘Baltazar Adam Krčelić’ . Upravo voditelj te škole dr. sc. Nikola Skledar otvorio je skup iskazavši zadovoljstvo što njegova škola s radovima dvije studentice sudjeluje u radu skupa. Skledaru je uručen i prigodni poklon. Naime, Organizacijski odbor svake godine procjenjuje doprinos pojedinaca ovom skupu, te su tako ove godine prepoznali doprinos Nikole Skledara.
Skup traje do srijede, 30. lipnja.
A. ROGIĆ