Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Forumom će odzvanjati zvuci “Rigoletta”

28.06.2011. 22:00
Forumom će odzvanjati  zvuci “Rigoletta”


Riječ je o projektu koji traje već sedam godina, a radi se o tome da izvodimo vrhunska djela na poznatim trgovima. Rigoletto je nadaleko poznata opera, te mislim kako će zadarski Forum pružiti izniman ugođaj – Virginia Piombo


Glazbene večeri u  Sv. Donatu ove su godine debelo premašile iznos od milijun kuna, a sve zahvaljujući  operi “Rigoletto” koju će 13.  srpnja na Forumu izvesti zbor  i orkestar Societa Filarmonia  di Udine. Naime, samo na taj  jedan, od ukupno dvanaest  koncerata, koliko ih je na programu ovogodišnjih Večeri,  otići će trećina sredstava od  cjelokupnog budžeta u iznosu  od 1.395,000 kuna.
– Ovogodišnje Glazbene  večeri u Sv. Donatu će biti  vrhunske, očekuju nas pravi  nastupi, najavio je umjetnički  ravnatelj Jurica Šoša na  jučerašnjoj konferenciji za novinare u Arsenalu. Uz njega  su manifestaciju najavili Roman Segarić, predsjednik Vijeća, Dina Bušić, marketing&uredništvo, PR, Virginia  Piombo, direktorica Talijanskog instituta u Zagrebu i  Marko Baus iz tvrtke Parabureau.
Segarić je istaknuo kako je  najveći dio sredstava u iznosu  od 500.000 kuna osigurao  Grad Zadar, zatim slijede Zadarska županija, Ministarstvo  kulture RH, Turistička zajednica Grada Zadra, te naravno sponzori. Sredstva za  Verdijevu operu osigurao je  Talijanski institut za kulturu iz  Zagreba, a razloge zbog kojih  Udinežani dolaze s ovom poznatom operom u Zadar pojasnila je Virginia Piombo.
– Riječ je o projektu koji  traje već sedam godina, a radi  se o tome da izvodimo vrhunska djela na poznatim trgovima. Rigoletto je nadaleko  poznata opera, te mislim kako  će zadarski Forum pružiti izniman ugođaj, kazala je Piombo.
Glazbene večeri u Sv. Donatu otvaraju se 5. srpnja izvedbom “Šeherezade” Nikolaja Rimskog-Korsakova, u izvedbi Simfonijskog orkestra  HRT-a. Slijede koncerti Ansambla za ranu glazb Ars Longa s Kube, Zagrebačkog kvarteta, Simfonijskog orkestra  mladih iz Strasbourga, Zadarskog komornog orkestra….
Koncerti će se održavati,  kao i dosad, u crkvi Sv. Donata, katedrali Sv. Stošije,  klaustru Sv. Frane, a cijene  ulaznica se kreću od 40 kuna,  do najskuplje 80 kuna za Verdijevu operu.
 


Novi logo




Glazbene večeri u Sv. Donatu dobile su novi logo. Nakon što je  prošle godine, posebno za jubilarne Večeri, vizualni identitet izradio  Igor Gluić, novi logo i dizajn povjeren je Marku Bausu koji je pojasnio  svoju viziju.
– Željeli smo premijeti ugođaj koji pružaju Glazbene večeri u Sv.  Donatu, kao jedinstvenog spoja glazbe i ambijenta, kazao je Baus. Novi  logo prikazuje rastući mjesec s toplim žutim bojama.