Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Još dva igrača za uzorati Kupreško polje

28.06.2012. 22:00
Još dva igrača za uzorati Kupreško polje


Bez njih nema mnogo smisla uigravati momčad – ponovio je Dalibor Zebić ono o čemu govori od prvog treninga
Hoće-neće, na kraju ipak hoće. U srijedu Dalibor Zebić, trener, još nije mogao potvrditi hoće li mu momčad putovati na pripreme na Kupres. Konačno, jučer ujutro sa Stanova je stigla odluka.
– Idemo na Kupres – potvrdio je Zebić. Nakon Bjelolasice, gdje su Zadrani ljeti godinama trenirali, pa Moravskih Toplica u Sloveniji na red je došla Bosna i Hercegovina. Za sada su Zadrani dogovorili dvije utakmice na Memorijalnom turniru “Gojko Šušak” u Širokom Brijegu. Turnir će 6. srpnja u 18 sati na Kampu Musa-Karačić otvoriti Split i GOŠK, dok će istog dana u 20.30 sati na Pecari igrati Široki i Zadar. Pobjednici će dan kasnije igrati finale, a poraženima ostaje borba za treće mjesto.
Kad je riječ o izgledu momčadi za sljedeću sezonu pomaka nema ni dva tjedna od početka priprema. Poput kolege mu Otta Barića, Zebić i dalje traži “barem dva igrača”.
– Moramo dovesti najmanje jednog pravog obrambenog igrača i jednog napadača i to što prije. Bez njih nema mnogo smisla uigravati momčad – ponovio je Zebić ono o čemu govori od prvog treninga. No, hoće li se Zebićeve želje i uslišati? U konačnici vjerojatno hoće, možda i samo djelomično. Jer pravog igrača treba i platiti, a koliko je Zadar za takav posao spreman odvojiti nije poznato. Do sada su se na Stanovima dobro pokrivali s onim što su imali, ali nova sezona s 12 prvoligaša, od kojih će najmanje dva, a vjerojatno i tri kluba u niži rang na daje mnogo prostora za manevriranje. Teoretski, i postojeći igrački kadar može biti dovoljan, iako je jasno što znači ostati tek na jednom donekle iskusnom napadaču (Josip Ivančić).
U odnosu na početak priprema na popisu više nema desetak igrača, mahom kadeta i juniora. To, dakako, ne znači da se na njih sljedeće sezone neće računati.


 POPIS PUTNIKA


Na Kupres su otputovali: Tomo Gluić, Luka Borgelott, Josip Bilaver, Ivan Anton Vasilj, Ante Sarić, Perica Šare, Domagoj Muić, Šime Gržan, Jakov Surać, Luka Begonja, Marko Rašo, Josip Ivančić, Ivan Ćurjurić, Jure Jerbić, Ivan Tokić, Igor Banović, Mario Bilen, Igor Prahić, Josip Ivković, Ivan Conjar, Ivan Šimurina, Ivan Jovanović, Ivan Grković, Antonio Mršić. U stručnom stožeru su: Dalibor Zebić, Zvonimir Jurić, Tomislav Rogić, Ferdo Milin i Srđan Ivković.