Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Šest Zadrana u HAC-u smijenjeno, Ročaku otkaz

28.06.2012. 22:00
Šest Zadrana u HAC-u smijenjeno, Ročaku otkaz


U najnovijoj kadrovskoj križaljci Uprave Hrvatskih autocesta u petak je među ostalima smijenjeno i šestero Zadrana, a uručen je i jedan raskid ugovora o radnom odnosu.
Na niže rangirana radna mjesta, shodno kvalifikacijama i stručnoj spremi, raspoređeni su Silvana Šoša, Siniša Stura, Bernard Kamenečki, Krešo Mandić i bračni par Anka i Stanko Batur. Svi redom bili su na rukovodećim funkcijama, a godinama unatrag spominjani su kao kadrovi zaposleni mimo natječaja po kriteriju političke podobnosti tada vladajućem HDZ-u.
Stanko Batur, kojemu se spočitavalo da je u HAC-u osim članova obitelji uhljebio i neke rođake i sumještane, i to mahom na naplati cestarine, u ovo je javno poduzeće na plaću od 15-ak tisuća kuna i službeno vozilo došao u lipnju 2007. godine nakon što je uz otpremninu otišao u mirovinu s radnog mjesta načelnika Odjela policije PU zadarske. Batur je kao inženjer prometa postavljen za voditelja grupe za podršku korisnicima autocesta, s koeficijentom 5.00, no to je radno mjesto ukinuto, a on je do daljnjega raspoređen na slično mjesto, no s manjim ovlastima i privilegijama.
Milan Ročak, šef Odjela za vatrogasnu operativu u Sektoru održavanja Hrvatskih autocesta je, kako saznajemo, dobio otkaz, a kao razlog navode se trajno narušeni međuljudski odnosi s kolegama i sebi podređenima.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU