Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Politika mora van iz KK Zadra!

Autor: Suzana Bandić

28.06.2013. 22:00
Politika mora van iz KK Zadra!

Foto: Marin GOSPIĆ



Žestoki kritičar vladajućeg HDZ-a i oporbenog SDP-a, koji je prije dva dana prisegnuo kao gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač ispred dvorane Krešimira Ćosića na Višnjiku predstavio je jučer javno svoju kandidaturu za mjesto direktora KK Zadar.
– S obzirom na to da predstečajni postupak završava 17. kolovoza 2013. godine, njegovim završetkom gotovo je izvjesna mogućnost stečaja, tj. gašenja KK Zadar. Ne možemo više čekati, moramo nešto poduzeti. Ne možemo očekivati da će stanje riješiti ovi što, dok pune svoje džepove, viču da za Zadar dali bi sve. Oni i njihova politika, u čijim pandžama je klub bio sve ove godine, proizveli su ovo stanje svojim lopovlukom i nesposobnošću, doveli su simbol grada Zadra pred gašenje – oštro je kazao Pupić Bakrač dodavši da je nerealno očekivati kako će »ti i takvi sada u zadnji tren povući neke revolucionarne, spasonosne poteze«. Ribarski inspektor RH i veliki ljubitelj basketa istaknuo je kako u slučaju da dođe do gašenja kluba to neće biti samo njihova odgovornost već svih građana.
– Sada je vrijeme da djelujemo po svojoj savjesti, pokušamo učiniti sve da spasimo klub. Na svakom od nas bilo da se radi o bivšim igračima, djelatnicima, navijačima, građanima je da se očitujemo i djelujemo. Nedopustivo je da klub šaptom padne. Ugasi li se KK Zadar naša se generacija nikad neće osloboditi te stigme. U tom smislu treba gledati i ovu moju odluku da se kandidiram za mjesto direktora KK Zadar, ona je glas savjesti. Ne mogu i neću sjediti skrštenih ruku dok se urušava ikona generacija Zadrana – kazao je Pupić Bakrač uz najavu da će direktorski posao odrađivati volonterski.
– Ako dug ne bude saniran, KK Zadar će otići u stečaj. Vjerovnici moraju imati čvrste garancije da će namiriti dugovanja, a to se može ako Grad Zadar proda dionice i tim novcem namiri dug. Politika je uništila KK Zadar i mora izići iz kluba. Oni su stvorili ovaj dug, pa neka sada prodaju dionice i u suradnji s nama građanima riješe problem. Očekujem da, u što većoj mjeri, te dionice otkupe građani Zadra i zadarska privreda, koji bi trebali postati većinski vlasnici KK Zadar – poručio je Pupić Bakrač dodavši da paket dionica koji je u rukama Grada vrijedi 60-ak milijuna kuna, što drži dovoljnim za saniranje kluba.