Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Mileni Popović prijeti prisilna deložacija

28.06.2016. 22:00
Mileni Popović prijeti  prisilna deložacija


Milena Popović, 58-godišnja Zadranka, danas u 10 sati mora  iseliti iz kuće u Saljskoj ulici, a ukoliko to dobrovoljno ne učini, temeljem  ovršnog rješenja Općinskog suda u Zadru, prijeti joj prisilna deložacija.
– U toj kući živim s 91-godišnjom dementnom, nepokretnom majkom  i nezaposlenom kćeri, koja je zbog problema u kojima smo se našli, nedavno prekinula školovanje. Gdje ćemo, ne znam, jer druge imovine nemamo, kaže prijevremeno umirovljena trgovkinja s mjesečnim primanjima od 1.400 kuna. A u ovoj se situaciji našla, tvrdi ova Zadranka, kao  žrtva krivotvorenja, niza nepravdi i nesretnih životnih okolnosti.
– U problem sam upala jer sam bila naivna i vjerovala nekim ljudima.  Ma ni u snu mi ne bi palo na pamet da bi se netko olako upustio u protuzakonite radnje, ali jest. To sam otkrila tek nedavno, nakon što sam izgubila sve sudske sporove i ostala bez imovine. Zatražila sam uvid u spis  jer mi nije bilo jasno kako se sve to moglo dogoditi i tamo pronašla krivotvoreni predugovor o kupoprodaji nekretnine. Na njemu je moj potpis, ali ga ja nisam potpisala. Naprotiv, prvi put sam taj dokument vidjela.
Podnijela sam kaznenu prijavu zbog krivotvorenja i odlučila se boriti  za istinu i pravdu, iako sam nedavno pomišljala i o tome da dignem ruku  na sebe i okončam agoniju, govori nam ova očajna Zadranka.
Ne ulazeći, dakako, u meritum sudskoga epiloga, ipak se nameće pitanje: Hoće li Ovršni odjel Općinskog suda u Zadru u četvrtak ujutro prisilno iseliti tri žene na ulicu ili će zbog pokrenute kaznene prijave za krivotvorenje deložaciju odgoditi?