Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Stričaku branitelj po službenoj dužnosti

Autor: Minja Gugić

28.07.2008. 22:00
Stričaku branitelj po službenoj dužnosti

Foto: Filip BRALA



Unatoč činjenici da se na raspravi nakon više od mjesec dana stanke nisu pojavili Stričakovi odvjetnici Tanja Budimir i Željko Olujić opravdavši se unaprijed isplaniranim godišnjim odmorima, rasprava u suđenju protiv vozača “tegljača smrti”, 25-godišnjeg Miljenka Stričaka ipak je održana.
Međutim, predsjednik sudskog vijeća, Marijan Bitanga Stričaku je uskratio pravo na obranu, pa će se rasprava nastaviti 18. kolovoza i trebala bi trajati bez prekida dva dana. S obzirom na to da da se cijelo suđenje nije pomaklo puno dalje od početka, sudac Marijan Bitanga je zatražio da se uz njegove odabrane odvjetnike, okrivljenom Stričaku do sljedeće rasprave postavi i branitelj po službenoj dužnosti iz redova zadarskih odvjetnika kako više ne bi došlo do prekida suđenja.
Osim toga, odvjetnik obitelji stradale Jadranke Matešić-Marković, Silvije Degen, kao i odvjetnik obitelji Kuhta, Saša Bekić Pavličić zatražili su da suđenje u nastavku bude javno, jer su sudski vještaci-psihijatri i psiholozi vještačenjem Miljenka Stričaka zaključili kako je njegovo psihičko stanje zadovoljavajuće te da više nema razloga za tajnost postupka. O tome do sljedeće rasprave, sredinom kolovoza treba odlučiti sudsko vijeće.
Podsjećamo, stravična nesreća u tunelu Ledenik dogodila se 28. srpnja prije dvije godine kada je Miljenko Stričak brzinom od preko 90 km/h uletio u tunel Ledenik, te ispred sebe doslovce zdrobio dvije majke i njihovo dvoje djece koje su stajale u koloni. Neposredno nakon nesreće u javnosti se špekuliralo informacijom kako je “vozač tegljača smrti” izazvao prometnu nesreću jer se bavio slanjem SMS poruka pa nije bio posve usredotočen na vožnju.