Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zebić: Negdje će nam se vratiti

Autor: Šime Ćurko

28.07.2008. 22:00
Zebić: Negdje će nam se vratiti

Foto: Vedran SITNICA



U terenu smo dosta toga dobro odradili, ali kad smo trebali doći u poziciju za zabiti gol, ostali bismo kratki za jedno dodavanje – kaže Zebić
Jučer ujutro Dalibor Zebić s obitelji bio je na plaži. Momčad je nakon utakmice s Hajdukom dobila slobodno do sinoćnjeg treninga. Dojmovi iz Splita su svježi, žal za propuštenom prilikom još veća nego neposredno nakon splitskih 90 minuta.
– Znam da će nam se negdje vratiti ovaj poraz. I to me hrabri, kao što me hrabri i naša igra protiv Hajduka – rekao je Zebić, zadovoljan prezentacijom svoje momčadi.
– Nakon poraza nitko ne može biti potpuno zadovoljan. No, moji igrači na terenu su odradili većinu onoga što smo dogovorili. Znali smo da Hajduk nema brzanca koji bi nam mogao pobjeći, da je to dosta spora momčad u kojoj posebnu pažnju treba posvetiti zatvaranju napadača Kalinića i Bušića. Igrali smo angažirano, borbeno na svaku loptu, baš onako kako smo to i najavili.
Što je nedostajalo Zadru?
– Nedostajao je onaj klasičan zadnji pas. U terenu smo dosta toga dobro odradili, ali kad smo trebali doći u poziciju za zabiti gol, ostali bismo kratki za jedno dodavanje. Pokušao sam, stoga, u drugom poluvremenu s Terkešem i Županom, očekujući da će Hajduk još više navaliti i da bi se mogao otvoriti prostor za našu kontru.
Spomenuli ste Terkeša za kojeg ste prošli tjedan tvrdili da odlazi i prije utakmice s Hajdukom. U momčadi imate prvog strijelca lige, a držite ga na klupi.
– Ja sam rekao da postoje naznake da će Terkeš otići prošli vikend, a moj posao nisu transferi igrača. Terkeš nije igrao jer smo se uigravali s Mitrovićem i Rašom kao povučenim napadačem, a zbog svojih privatnih obveza Terkeš je propustio i nekoliko treniga. Ne vidim, stoga, ničeg spornog u tome što je bio na klupi, baš kao i kad je riječ o Županu koji još uvijek nije spreman za 90 minuta.
Koliko vas opterećuje ovakva situacija s Terkešom?
– Danas nije jednostavno prodati igrača u inozemstvo, a da pri tom sve strane budu zadovoljne. Slična situacija je i u Rijeci s Radomirom Đalovićem. Sigurno da ni Terkešu ni nama nije lako. S jedne strane trenira s momčadi, a opet svaki trenutak očekujemo da će otići. Nadam se da će se ova situacija što prije riješiti jer i Terkešu nije jednostavno. Ne može biti potpuno koncentriran na Zadar budući da uvijek mora imati spremljen kovčeg.
Imali ste prigovora na suđenje u Splitu.
– Suđenje nam ne može biti alibi za poraz. Izgubili smo kako smo izgubili, ali mogu reći da me neke stvari smetaju. Kad je bilo očito da Hajduk teško dolazi u prilike iz igre, sudac je počeo suditi neke prekide u zoni udarca, koji su izgledali kao obično navlačenje. U 76. minuti Pandža je zbog igranja rukom trebao dobiti drugi žuti karton.
Nakon Splita slijedi još jedno gostovanje, u Koprivnici protiv Slavena koji je u prvom kolu ostao neporažen u Vinkovcima.
– Ne smije nam se dogoditi da nakon odličnog pristupa protiv Hajduka zakažemo u Koprivnici. Hajduk kao protivnik i dosta gledatelja na tribinama u Splitu su nam bili veliki motiv. Najgore bi sada bilo da protiv Slavena uđemo s manje odlučnosti nego protiv Hajduka. Baš zbog toga još više žalim što smo igubili u Splitu. Taj bod matematički možda ne bi puno značio, ali psihološki sigurno bi.


Ježina brani i protiv Slavena
Antonio Ježina na Poljudu je upisao peti nastup za prvu momčad. Vrlo dobar dojam pokvarila je loša reakcija kod Ibričićevog gola.
– To je neiskustvo. Da je Jažina imao iza sebe više nastupa u Prvoj HNL, to mu se ne bi dogodilo. Nemam mu što zamjeriti, s vremenom i on će dobiti osjećaj za neke situacije u kojima treba dobro procijeniti što bi protivnički igrač mogao napraviti. Ukupno gledano, branio je jako dobro, pokazao je dosta sigurnosti na visokim loptama i u istrčavanjima. Ježina će sigurno braniti i u drugom kolu protiv Slaven Belupa.


Tomasov dobar i zaigran
Tomasov je u 28. minuti sam pred Subašićem promašio priliku utakmice.
– Tomasov je još uvijek zaigran, neke situacije koje treba jednostavno riješiti, voli zakomplicirati. Umjesto klasične realizacije, hoće progurati loptu kroz noge, napraviti potez više, koji vrlo često znači i neiskorištavanje prigode. Bez obzira na to, i protiv Hajduka je pokazao koliki je potencijal i zapravo je odigrao jako dobru utakmicu.




Bez Batura najmanje četiri utakmice
Marin Batur, tvrdi Zebić, zbog problema s koljenom propustit će najmanje prvih 4-5 kola. Dobra je okolnost da Batur ne mora na operativni zahvat. Župan zbog istegnuća mišića još hvata pravi ritam, kao i Rašo koji je propustio vrlo važan dio priprema u Sloveniji.