Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Antonio Mršić dočekao priliku u Zadru

Autor: Šime Ćurko

28.07.2009. 22:00
Antonio Mršić dočekao priliku u Zadru


Roko Mišlov odlazi na posudbu u Primorac
U subotu je Stanko Mršić s Cibalijom prošetao kroz Stanove i s tri gola u mreži srušio iluzije Zadrana o dobrom početku nove sezone, a od preksinoć je na Stanovima aktualan još jedan Mršić. Nije Stanko, ali jest Antonio. Riječ je o Mršićevom sinu, dvavdesetdvogodišnjem igraču, koji je nakon završetka juniorskog staža napustio matični klub i otišao u benkovački Velebit. Potom je pokušao u drugoligašu Imotskom, dok mu je otac bio na klupi Imoćana. Lani je Mršić, koji igra na poziciji povučenog, ali i klasičnog napadača, bio jedan od najboljih igrača trećeligaša Primorca, koji je zauzeo peto mjesto na ljestvici. Mršić u Zadru nikad nije bio izravno u fokusu prve momčadi, no čini se da su njegovi nastupi, premda u dva ligaška ranga nižem od Prve HNL, zainteresirali odgovorne na Stanovima koji su zapravo svog igrača (Mršić nikad niskim nije potpisao profesionalni ugovor) vratili kući. Sada je, čini se, sve na Mršiću koji će morati pokazati ima li kvalitetu za Prvu HNL. Ono koji su ga gledali u Trećoj ligi, da ne govorimo u malom nogometu (Fresti) ističu da će Mršić biti pojačanje za Zadar. Prema nekim informacijama Mršića su tražili i neki prvoligaški klubovi (Rijeka), ali budući da Zadar ima pravo na odštetu jer Antonio još nema 23 godina, novi Mršićevi poslodavci trebali su se najprije dogovoriti za Zadrom. Za sada je taj dio u mirovanju jer je Mršića na kraju prigrlio – Zadar.
Kad je riječ o relaciji Zadar – Treća liga na putu prema Primorcu je Roko Mišlov, 22-godišnji zadnji vezni. Mišlov je prvotno najavio raskid ugovora sa Zadrom i pokušao u Istri 1961. No, s Istrom je zapelo, pa se Mišlov vratio u Zadar i sada je blizu nove posudbe, i to u Primorac. Prošlo proljeće Mišlov je odigrao dobru polusezonu u Velebitu, a sada se istom nada u Primorcu. Sve s jednim ciljem – končanom povratku u prvu momčad Zadra.
– Opcija s posudbom u Primorac je 90 posto sigurna – rekao je jučer Mišlov. Tako se intenzivirala suradnja Zadra s Velebitom, Raštanima i Primorcem u koje dolazi sve više onih koji (trenutačno) nemaju mjesta u Zadru. No, malo tko se vratio u Zadar kao pojačanje, a hoće li se ta tradicija prekinuti pokazat će Marin Kurtin i Tomislav Gluić, lani igrači Velebita, koji su u najužim kombinacijama Dalibora Zebić za prvu momčad.


Prijateljska nogometna utakmica


PRIMORAC 1
ZADAR 2
BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja: 100. Sudac: Adžić-Kapitanović, pomoćnici: Tomić i Šangulin (svi Biograd). Strijelci: 0:1 Terkeš (12′), 0:2 Tosunović (55′), 1:2 Stojanov (80′).
PRIMORAC: Juričin, Marković, Pezelj, Jakušić, Zanić, Mišlov, Anić, Tokić, Batista, Moravčić, Kunjadi. Još su igrali: Knežević, Fantov, Kero, Kevrić, Crnjak, Dundov, Ćuković, Stojanov, Brajković, Visković, Lazarevski, Čirjak. Trener: Armando Marenci.
ZADAR: Ježina, Bećiri, Šiklić, Maruna, Jozinović, Čelar, Rašo, Jerbić, Milin, Tosunović, Terkeš. Još su igrali: Gluić, Jonjić, Puljić, Pletikosić, Bilaver, Ćurjurić, Ljubičić, Mršić, Kurtin, Mitrović. Trener: Dalibor Zebić.
Terensku incijativu Zadar je okrunio u 12. minuti kada je Rašo lijepo proigrao usamljenog Terkeša u kaznenom prostoru Biograđana, i kojem nije bilo teško sprovesti loptu u mrežu. Pred kraj poluvremena Primorac je imao prigodu, međutim ne toliko jaki udarac Mišlova završio je promašajem. U drugom dijelu Zadar povećava vodstvo brzom kontrom preko Tosunovića, Primorac je smanjio izvrsnim udarcem Stojanova u same rašlje.
Č. FABULIĆ