Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Antonoviću i Bacalji potvrđene zatvorske kazne

Autor: Suzana Bandić

28.07.2009. 22:00
Antonoviću i Bacalji potvrđene zatvorske kazne


Lorijani Bacalji i Alenu Antoviću Sudsko je vijeće izreklo minimalne kazne uzimajući im u obzir niz olakotnih okolnosti
Vrhovni sud Republike Hrvatske potvrdio je presudu Županijskog suda u Zadru kojom su krajem veljače ove godine osuđeni 36-godišnji Alen Antonović na osam mjeseci, a 43-godišnja Lorijana Bacalja na dvije godine zatvora zbog zloporabe opojnih droga.
Njih je, naime, Sudsko vijeće proglasilo krivima. Premda je za djelo koje im se stavljalo na teret predviđena zatvorska kazna od najmanje tri godine Sudsko vijeće, kojim je u ovom slučaju predsjedao sudac Boris Babić, tu je kaznu ublažilo na dvije godine uzimajući Bacalji kao olakotnu okolnost dotadašnju neosuđivanost i činjenicu da je majka dvoje malodobne djece. Osim toga i njezin suprug Oliver u vrijeme izricanja presude nalazio se u zatvoru na izdržavanju kazne za isto kazneno djelo.
Babić je nadalje u obrazloženju presude pojasnio da se prema optužnici zadarskog tužiteljstva Antonovića teretilo da je u razdoblju od mjeseca kolovoza pa sve do početka studenog prošle godine kad je uhićen u više navrata prodavao heroin Lorijani Bacalja zbog daljnje preprodaje. No, to mu tijekom sudskog postupka nije dokazano, već samo posjedovanje 0,21 grama heroina, 2 tablete heptanona i 7,8 grama marihuane, pa se Sudsko vijeće, a uzimajući pri tom u obzir činjenicu da je Antonović recidivist, odlučilo na izricanje zatvorske kazne od osam mjeseci. Lorijana Bacalja je optužena za kupnju zbog “dilanja”, što joj je u dokaznom postupku i utvrđeno obzirom da je policija u pretresu kod nje pronašla 10 paketića heroina, odnosno 1,51 gram.
Sudsko vijeće je za oboje okrivljenih izreklo i mjeru obveznog liječenja, s obzirom da su dugogodišnji ovisnici, a u trajanju do izlječenja ili barem do kraja izdržavanja kazne.