Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Josip Modrić pao s kokainom

Autor: Suzana Bandić

28.07.2009. 22:00
Josip Modrić pao s kokainom

Foto: Filip BRALA



Modrić je kokain prodao sinu poznatog odvjetnika Željka Olujića, Franu
Josip Modrić (30), bivši nogometaš Zadra i Rijeke i Fran Olujić (32), sin poznatog zagrebačkog odvjetnika Željka Olujića kojeg zadarska javnosti pamti kao odvjetnika Miljenka Strička, večeras su privedeni istražnom sucu Županijskog suda u Zadru zbog sumnje da je Modrić Olujiću prodao opojnu drogu kokain.
Dvojac se sastao oko 22 sata u trajektnom pristaništu na Liburnskoj obali. No u trenutku kad su obavljali primopredaju, odnosno kad je Modrić Olujiću uručio PVC vrećicu, a ovaj njemu novac, spazili su ih policajci Odjela kriminaliteta droga koji su se nalazili na svega nekoliko metara udaljenosti.
Potom se Olujić ukrcao u trajekt za Preko na otoku Ugljanu, a policajci su krenuli za njim. Ubrzo su ga pronašli nakon čega im je on dorbovoljno predao vrećicu s oko 7,3 grama kokaina. Nešto prije 1 sat, u ulici Put Murvice u Zadru, policajci su presreli Josipa Modrića kod kojeg su pronašli oko tri grama heroina i 1800 kuna. Oba aktera cijele ove priče ponovno su se susrela u prostorijama Druge policijske postaje gdje su ih policijski djelatnici po uhićenju priveli na kriminalističku obradu.
Josip Modrić za svoju je obranu angažirao poznatog zadarskog odvjetnika Gordana Nižića, dok će mladog zagrebačkog odvjetnika zastupat njegov otac Željko Olujić. On se, kako doznajemo, čuvši za sinovljeve nevolje odmah uputio prema Zadru, no nije htio komentirati njegovo uhićenje. Samo je kratko prokomentirao kako on ne zna ništa o tome.
Fran Olujić, pripadnik zagrebačke “zlatne mladeži” do sada nije kazneno prijavljivan već je slovio za uglednog mladog odvjetnika kojemu je zagarantirana uspješna karijera. Sa svega tri godine radnog iskustva u očevu uredu bio je već nekoliko puta angažiran kao branitelj nekih “zvučnijih” imena, a posljednji put u medijima se pojavljivao u ulozi branitelja Koradea mlađeg.
No, kod Modrića mlađeg nešto je drugačija priča. Osim po sportskoj karijeri, on je javnosti poznat i po tome što je svojedobno bio uhićen zbog paleži automobila zadarskog odvjetnika Davora Buljana, te podmetanja vatre na čempresima ispred obiteljske kuće u Petrčanima također u vlasništvu Buljanovih.
Zbog toga je u listopadu 2007. bio u pritvoru, no ubrzo je pušten. Naime, tijekom istrage tužiteljstvo je odustalo od podizanja optužnice zbog nedostatka dokaza.