Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vladajući ignorirali sazvanu sjednicu

Autor:

28.07.2009. 22:00
Vladajući ignorirali sazvanu sjednicu

Foto: Adam VIDAS



Na dnevnom redu trebale su biti dvije točke – izvještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci te izvješće o kreditnom zaduženju temeljem odluke Gradskog vijeća od 2. travnja
Sjednica Gradskog vijeća Grada Obrovca zakazana za jučer nije održana zbog nedostatka kvoruma. Na sjednici su došli oporbeni vijećnici DC – HSLS-a i DPS-a, a izostali su vijećnici vlasti HDZ-a i SDSS-a. Na dnevnom redu bile su najavljene dvije točke – izvještaj o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci te izvješće o kreditnom zaduženju temeljem odluke Gradskog vijeća od 2. travnja.
– Vijećnici oporbe su u skladu s poslovnikom tražili da se održi sjednica na nekakve točke koje nisu bile spremne. Svim vijećnicima su poslani pozivi. Održavanje iduće sjednice dogovoreno je za 27. kolovoza u 10 sati, rekao je predsjednik Gradskog vijeća, HDZ-ovac Grga Šoša.
– Znali smo da sjednica neće biti održana čim smo dobili samo poziv bez materijala, komentirala je vijećnica DC-HSLS-a, Marijana Pjetraj i najavila kako će oporba tražiti novu sjednicu već za 15 dana.
– Nas ne zanima samo kredit već i izvršenje proračuna. Nije moguće da nijedan vijećnik nije mogao doći kad nitko od njih ništa ne radi, ljenčare kući. Gradonačelnik Ante Župan i Grga Šoša rade sve da imaju što više vijećnika bez dana osnovne škole, kaže DC-HSLS-ovac Goran Jusup.
Atmosferu prije sjednice obilježili su medijski natpisi kako su izborne aktivnosti plaćene iz proračuna i to preko Stočnog sajma kojeg vodi SDSS-ovac i dogradonačelnik Stanko Mijić. Uz ovu, oporbeni vijećnici plasirali su informaciju kako je tijekom predizborne kampanje značajna sredstva dobio NK “Zrmanja” na čijem čelu se nalazi Grga Šoša. Sve navode oporbe naknadno su demantirali predstavnici vlasti Grada Obrovca.


Župan: Predlažem odustanak od zaduživanja


Grad Obrovac nije dignuo kredit od 7,5 milijuna kuna, kazao je gradonačelnik Obrovca Ante Župan:
– Odluka o dizanju kredita donesena je neposredno prije izbora. Smatrao sam da se ona može realizirati odmah nakon izbora. Ipak, s obzirom na recesiju već bih na ovoj sjednici, da je održana, predložio vijeću da odustanu od tog zaduživanja. Naime, kada je odluka donesena nisu bili razvidni svi elementi recesije i financijski problemi državnog proračuna. To je moj prijedlog, a na kraju će konačnu odluku donijeti vijeće.