Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Skočibušić: Najvažnije je ne primiti gol

28.07.2010. 22:00
Skočibušić: Najvažnije je ne primiti gol


Moramo skupiti glave, povezati redove te pogoditi prilike koje budemo imali, a najvažnije od svega je da ne primimo gol – kaže Skočibušić


Prvo kolo donijelo je poraz za nogometaše Zadra koji nemaju vremena za prevelike analize učinjenog u Varaždinu, jer u subotu na Stanove dolazi Karlovac protiv kojeg se nameće imperativ pobjede. Liga 16 ove sezone ima svoj “posmrtni marš”, a pet nesretnika će napustiti elitni rang. Jedina želja Zadrana je da ne budu u toj petorci, stoga je potrebno skupljati što je više bodova moguće. Ta misao mori stopera u zadarskim redovima, Stjepana Skočibušića, koji će prije svega izraziti nezadovoljstvo s onim što su njegovi suigrači prikazali u gradu baroka. Ta igra definitivno nije model kako bi trebali Zadrani izbjeći jedno od posljednjih pet mjesta na kraju sezone.
– Nismo baš najbolje izgledali u Varaždinu. Očekivali smo da će biti to na jednoj višoj razini, no pokazali smo u 90 minuta jako malo. Nismo imali neke izrazite prilike ni igru da bi mogli kazati kako smo zaslužili bod ili pobjedu. Moramo pronaći način kako će ova momčad funkcionirati na terenu, nedostaje nam samopouzdanja koje je vrlo bitno za nastavak prvenstva u kojem nas očekuje bezbroj teških ispita koje ostanak znače – kazat će na prvu Skočibušić koji smatra da se protiv Karlovca treba iskupiti za nezadovoljavajuću igru u Varaždinu.
– Pritisak je pred utakmicu s Karlovcem, jer si ne smijemo dopustiti eventualan kiks na svom terenu. Neće biti nimalo jednostavno. Karlovac je odmah na otvaranju prvenstva krenuo s visokom pobjedom (3:0) i dolazi u Stanove rasterećen i osokoljen. Imali su odličnu proteklu sezonu i bez obzira na činjenicu da su ostali bez nekoliko važnih igrača i dalje djeluju vrlo opasno i trebat ćemo dati više od maksimuma ako mislimo sretni i zadovoljni napustiti travnjak na Stanovima.
Tri boda se nameću kao imperativ. Iako se lani pkazalo da Stanovi više nisu ona domaća utvrda s koje se teško odnose bodovi.
– Tako ispada, jer će ova sezona ponuditi preveliki pritisak pred svaku utakmicu, a pogotovo pred one domaće. Nitko u ligi ne želi već na početku zaostajati stoga su domaći bodovi u tom slučaju najvažniji, ali i najteži za osvojiti. Lani smo otvorili porazom od Cibalije i kroz cijelo prvenstvo smo gubili domaće bodove. Baš zbog svega toga je ova utakmica s Karlovcem bitna za naše psihičko stanje koje će se podignuti u slučaju pobjede. Moramo skupiti glave, povezati redove te pogoditi prilike koje budemo imali, a najvažnije od svega je da ne primimo gol.
U tom dijelu ne primanja golova veliki teret pada na vaša leđa.
– Na moja, Puljićeva i Conova. U Varaždinu smo imali taj peh da smo oba gola primili iz prekida, no doma nema oprosta. Nas troje uz vratara smo najizloženiji i najodgovorniji u tom obrambenom dijelu. Nikad ne možeš garantirati ništa, no po dosad viđenom i doživljenom čini mi se da ćemo se nas trojica dobro slagati i nadopunjavati u toj zadnjoj liniji. Treba nam, istina, malo više vremena i utakmica da se automatiziramo i naviknemo jedni na druge, no svi troje imamo dovoljno iskustva i znanja da se adaptiramo u najkraćem mogućem roku – zaključio je Skočibušić.