Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Verunica ostavlja srce u ringu

28.07.2010. 22:00
Verunica ostavlja srce u ringu


Cilj mi je uspjeti u ovom sportu, napraviti karijeru te steći prepoznatljivo ime. Bez truda, volje i mnogo odricanja ne može se uspjeti, a upravo na tom polju – kazat će Verunica


U moru full-contact boraca koji se pojavljuju u ovom sportu posljednjih godina sigurno je vrijadno spomena ime Ante Verunice koji s tek 21 godinom na leđima već iza sebe ima pravu nisku uspjeha na svjetskom, europskom i domaćem planu. S 18 godina postao je juniorski svjetski i europski prvak u low kicku, pored toga se natjecao u boksu gdje je dogurao do statusa reprezentativca Hrvatske, a svoju kvalitetu potvrdio je nedavnim uspjehom kad je u Šibeniku postao seniorski prvak države u low kicku i u Splitu seniorski prvak Hrvatske u disciplini K-1. Verunica je inače član zadarskog kickboxing kluba Sv. Krševan dok je po profesiji pripadnik zadarske interventne policije. Po riječima Verunice sve ovo dosad bilo je zagrijavanje za predstojeće izazove kojima se izrazito veseli i od kojih ima velika očekivanja.
– Od prvih dana od kada sam u borilačkim sportovima nije mi presušila želja i volja koju imam za bavljenjem ovim sportom. Uz full-contact, volim nastupati u tajlandskom boksu i boksu te mi je neizmjeran gušt biti u ringu. Cilj mi je uspjeti u ovom sportu, napraviti karijeru te steći prepoznatljivo ime. Bez truda, volje i mnogo odricanja ne može se uspjeti, a upravo na tom polju mislim da imam velike adute te mi je jednog dana želja doći čak do Japana koji je vrhunac u borilačkim sportovima.
 Dosad ste bili dosta uspješni na svim natjecanjima na kojima ste nastupali. Što je prvo na vašem rasporedu u bližoj budućnosti?
– U rujnu me očekuje nastup s reprezentacijom u meču protiv Srbije koji će se održati u Ljubuškom. To će biti generalna priprema za listopad kad me očekuje reprezentativni nastup na Europskom prvenstvu koje je predviđeno za Grčku ili Azerbejdžan što će se još naknadno utvrditi. Normalno, kao i na svim natjecanjima dosad cilj je dogurati što je dalje moguće, a skrivena je želja doći do naslova. Naravno, na tom kontinentalnom natjecanju čekirat će se karte za Svjetsku smotru što je sigurno jedan od glavnih ciljeva u ovoj kalendarskoj godini – najavit će Verunica koji je svoju ljubav prema borilačkim sportovima odlično nadopunio s profesijom interventnog policajca. Naime, i na poslu često se traži poznavanje borilačkih sportova.
 – Na poslu imamo odlične uvjete za trening i relaksaciju uz teretanu, saunu, masažu te pod vodstvom instruktora Damira Šalinu često je na repertoaru borilački sport, a ponajviše jiu jitsu. Također bih istaknuo susretljivost nadređenih i kolega s posla, jer nerijetko mi se izlazi u susret kad moram izbivati zbog obveza na raznim natjecanjima što mi stvarno puno znači – istaknut će Verunica kojeg nije zaobišlo pitanje za kraj koji su mu najveći uzori u borilačkom sportu.
 – Ako već moram istaknuti nekoga onda je to definitivno Branko Cikatić. Njegov stil borbe po kojem uvijek je ostavljao srce u ringu je upravo ono što me najviše poistovjećuje s njime.