Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Oporba traži smjenu Tina Herende

28.07.2011. 22:00
Oporba traži smjenu Tina Herende


– Temeljem najnovijih informacija koje su objavili svi mediji o podignutoj kaznenoj prijavi zbog osnovane sumnje da je paški dogradonačelnik Tino Herenda utajio porez u iznosu od 1,9 milijuna kuna i za taj iznos oštetio državni proračun, smatramo da bi bilo neophodno da dogradonačelnik odstupi s dužnosti – kažu oporbenjaci


Dva dana nakon što je policija kazneno prijavila dogradonačelnika Paga Tina Herendu, oporbene stranke tog otočnog gradića oglasile su se javnim priopćenjem u kojemu traže njegovu ostavku koju u cijelosti prenosimo:
– Temeljem najnovijih informacija koje su objavili svi mediji i internet portali o podignutoj kaznenoj prijavi zbog osnovane sumnje da je paški dogradonačelnik Tino Herenda utajio porez u iznosu od 1,9 milijuna kuna i za taj iznos oštetio državni proračun, smatramo da bi bilo neophodno da dogradonačelnik odstupi s dužnosti.
Usprkos činjenici da nitko nije kriv dok se krivnja ne dokaže, sama težina inkriminiranog djela sasvim će sigurno utjecati na njegov kredibilitet u obavljanju odgovornih poslova u Gradskoj upravi te kod predstavljanja i zastupanja Grada Paga i njegovih građana. Pozivamo predsjednika Branimira Para-Vidolina da sazove hitnu sjednicu Gradskog vijeća kako bi vijećnici dobili potpunu i pravu informaciju o kaznenoj prijavi protiv dogradonačelnika te donijeli odluku o potezima koji bi trebali umanjiti nanošenje daljnje štete ugledu Grada Paga – stoji u priopćenju koji potpisuju Paška stranka Pag na čelu s predsjednikom Igorom Karavanićem, SDP Pag koji predstavlja predsjednik Dario Grašo te nezavisni vijećnici Vjekoslav Šljivo i Franći Palčić.
– Nikada nije bila gora situacija u Pagu kada je riječ o ponašanju čelnika Grada i dignitetu vijećnika. Sustavno se spriječava demokratski rad što je nedopustivo – kažu oporbenjaci Grašo i Karavanić napominjući kako je krajnje vrijeme za promjene.
Oglasili su se i iz vladajućeg HDZ-a Pag.
“U svrhu cjelovitog i istinitog informiranja javnosti, a u svezi objava u elektroničkim i pisanim medijima o podizanju kaznene prijave protiv dogradonačelnika Grada Paga Tina Herende u čijim sadržajima se isti ističe kao bivši predsjednik paškog HDZ-a, ovim putem priopćavamo da gospodin Herenda od 2005. godine nije član Hrvatske demokratske zajednice te u vrijeme na koje se odnosi spomenuta kaznena prijava (2008. godina) nije bio član HDZ-a”, stoji u dopisu koji potpisuje Diogen Šuljić u ime GO HDZ-a Grada Paga.