Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvi vrt Privlake

28.07.2011. 22:00
Prvi vrt Privlake


U nastavku zajedničke  akcije Zadarskog lista i  Turističke zajednice Zadarske županije “Biramo  najljepši vrt” ove godine  prvi put predstavljamo vrt  Vinke i Vlade Skoblar iz  Privlake.
Vrt je djelo gospođe  Vinke koja ga malo-pomalo stvara već desetak  godina, a ove je godine  njezin trud i nagrađen te je  osvojila nagradu za najljepši vrt i okućnicu u  akciji Turističke zajednice  Općine Privlaka. Odmah  po dolasku gospođa Vinka  pohvalila nam se kako u  svom vrtu ima čak 86 različitih vrsta cvijeća, a svake godine nadoda nešto  novo. Središnje mjesto u  vrtu zauzima mali ribnjak  s fontanom. Zahvaljujući  njemu u vrtu se uvijek  čuje ugodan klokot vode,  ali ono što ribnjak čini  posebnim njegovi su stanovnici: dva japanska koia  i egzotične ribe koje su  podstanari obitelji Skoblar već pet godina. Njihove šarene boje savršeno se  uklapaju u boje hortenzija, azelee, magnolije, kamelije i ostale. Svježa trava i nakon vrućeg ljeta  odaje da je u ovaj vrt  utrošeno mnogo truda i  njege. Za vrt se gospođa  Vinka brine sama, iako se  za uređenu okućnicu brine i suprug. U vrt ne pušta  nikoga, kako kaže, to je  samo njezin mali kutak.
– U ovom je vrtu puno  truda, puno rada, odricanja i puno ljubavi i onda  će sve uspjeti. Zemlja diše  i treba je samo slušati,  uspješan je recept gospođe Vinke za prekrasan  vrt.