Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Klapa Kožino osvojila drugu nagradu žirija i publike

Autor: Ivana Jurišić

28.07.2013. 22:00
Klapa Kožino osvojila drugu nagradu žirija i publike

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U subotu 27. srpnja završnom večeri muških klapa završio je 47. Festival dalmatinskih klapa u Omišu. Bila je to velika večer za klapu Kožino koja se kući vratila s drugom nagradom stručnog ocjenjivačkog povjerenstva i drugom nagradom publike osvojenima u konkurenciji s dvanaest najboljih hrvatskih klapa. Dečki su u Omišu nastupili s dvije pjesme: »Sridu stabal u dubravi« i »Je da bis mi rastvorila osv« koje su s obzirom na osvojene nagrade očigledno bile pravi izbor.
U povodu tog događaja razgovarali smo s Dujom Stanišićem, prvim tenorom klape Kožino koji je s nama podijelio dojmove s festivala:
– A što da vam kažem? Osjećam se jednostavno fantastično. I ja i svi dečki iz klape. Vratiti se kući s čak dvije nagrade iz Omiša za jednu klapu je uspjeh s kojim se malo što može mjeriti. Moram priznati kako nismo očekivali nikakvu nagradu, osobito nakon što smo u polufinalu završili na četvrtom mjestu, ali nam je isto drago što je ovako ispalo. Već dvije godine radimo u istom sastavu i to se moralo osjetiti na kvaliteti našeg pjevanja.
Pitamo Duju što sad nakon što su i službeno druga najbolja klapa u državi:
– Lito je pa su sad ispred nas brojni koncerti. U narednim tjednima na rasporedu su koncerti u Petrčanima, Crikvenici, Biogradu… Poslije ćemo vidjeti. Nakon lita ćemo raditi na proširenju našeg repertoara, a poslije što bude. Ova nagrada nam je veliki podstrek u budućem radu. Sada znamo da i drugi cijene ono što radimo.
Prva nagrada stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, a time i zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša pripala je klapi Pinguentum iz Buzeta, dok je najviše glasova publike i zlatni leut dobila splitska klapa Mriža.