Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Brzi i žestoki iz Ždrelca i Segutra iz Banja u polufinalu

28.07.2016. 22:00
Brzi i žestoki iz Ždrelca i Segutra iz Banja u polufinalu


Jadranske igre su i četvrtu godinu za redom pretvorili  otok Pašman u epicentar odlične ljetne zabave. Iako su ove sezone stigle pod novim imenom, City Games, popularne igre otočnoj publici dale su pregršt adrenalina i smijeha.
Sve se odigravalo u Ždrelcu. Obilje zabave, šest šarolikih ekipa i fantastična publika obilježili su City Games. U odličnoj konkurenciji pobjednici spektakla su ekipe Segutra iz Banja te domaćini Brzi i žestoki, koji su se odličnom igrom plasirali u polufinalne susrete.
Konkurencija je bila žestoka, pa je tako treće mjesto pripalo ekipi Kako ćemo lako ćemo, dok su nešto manje sreće imali domaći Pokemoni, Purgeri iz Zagreba, te gosti iz Celja.
Ekipe su se okušale u pet različitih disciplina – letećem vaterpolu, mošarci, spašavanju turistkinje, blago te veslu, koje je sjajnu atmosferu dovela do usijanja.
– Odlično smo se zabavili, a atmosfera je bila genijalna. Potrudit ćemo se da i polufinale bude jednako vatreno, rekla je Karmen Kraljev, kapetanica pobjedničke ekipe Segutre.
Brzi i žestoki su se sakupili spontano u želji da kao domaćini sudjeluju u natjecanju i potrude se osvojiti što više bodova.
– Dali smo sve od sebe, ali u polufinalu ćemo biti još bolji. Ništa nije teško s ovakvim navijačima, zadovoljan je bio Mario Ivuša iz domaće ekipe Brzi i Žestoki.
Obje ekipe pokušat će izboriti mjesto u velikom hrvatskom finalu, koje će se 4. kolovoza održati u Malinskoj na otoku Krku, a organizatori susreta, Općina Pašman, koja je City Games ugostila četvrti put, i agencija Adria events iz Rijeke, žele im puno sreće na tom putu.
Spomenimo na kraju i najmlađe igrače koji su nastupili u juniorskom dijelu natjecanja. Ekipe Sportaši, Šaruni, Inćuni i Srdelice okušale su se u puzzlama, skakanju u vrećama te konopu, a najvještiji su bili Inćuni.
Popularna sportsko-zabavna manifestacija City Games, u sklopu turneje po Zadarskoj županiji večeras će gostovati u Ninu i to s verzijom igara za osnovnoškolce. Susret će se održati na Kraljičinoj plaži s početkom u 20 sati. Juniorski timovi imat će prigodu pokazati svoje vještine i spretnost u igrama, poput slaganja puzzli, nošenju kašeta, povlačenju užeta i skakanju u vrećama, a za to će im biti potrebna glasna podrška navijača.