Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Krenuti stazom ozdravljenja

28.07.2016. 22:00
Krenuti stazom ozdravljenja


U tijeku je i drugi tjedan priprema Nogometnog kluba Zadar za predstojeću sezonu u Trećoj HNL – Jug. Polako se popunjava kadar i za očekivati je da u sljedećih desetak dana bude poznato s kojim će sastavom Zadar u trećeligaške bitke. Kao što je trener Josip Butić već i naglasio, “kostur” momčadi je ostao na okupu i sada se oko njega formira ostatak ekipe. Zadar je veliko pojačanje dobio u povratku Dragana Župana na Stanove, igrača koji “loptom s očima” može pronaći napadače, a nerijetko, pogotovo iz prekida i zagorčati život suparničkim vratarima. U svakom slučaju Josip Butić, trener momčadi sa Stanova djelovao je poprilično zadovoljan nakon desetak dana priprema.
– Stvarno mogu reći da sam zadovoljan. I to s više aspekata. U svakom slučaju pripreme se odvijaju po zacrtanom planu i programu – kazivao je Zadrov strateg.
– Prije svega sam zadovoljan činjenicom da se ekipiramo i da bi ubrzo mogli definitivno reći ‘s ovom momčadi ulazimo u sljedeću sezonu’. Ono što me posebno raduje je da su igrači maksimalno motivirani i to se vidi na svakom treningu. A kada k tome dodamo da do sada nije bilo nikakvih ozljeda, onda samo mogu “pokucati o drvo” i nadati se da ćemo nastaviti u istom ritmu.
Već ovaj tjedan Zadrane očekuje i prva ogledna utakmica i to sa Šibenikom.
– Ta utakmica bila je predviđena za srijedu, ali smo je na zamolbu Šibenčana odgodili za subotu u 18.30. Tu moram naglasiti da smo s momčadi s Šubićevca dogovorili još jednu prijateljsku utakmicu koja će njima biti generalna proba uoči početka sezone 13. kolovoza. Obje utakmice bit će igrane na Stanovima. Oni prve dvije utakmice igraju u gostima pa su željeli da se igra na našem terenu. U svakom slučaju nastavljamo tu dobru tradiciju igranja sa susjedima iz Šibenika u pripremnom razdoblju. Ukupno bi u ovom pripremnom razdoblju trebali odigrati pet ili šest test utakmica. Pregovaramo još sa Solinom, tu je Hajduk iz Pridrage i Škabrnja, a jednom ćemo odigrati oglednu utakmicu i protiv naših juniora.
Možemo li kazati da ste optimist uoči nadolazeće sezone?
– Otvoreno mogu kazati da sam optimist i da vjerujem u bolje sutra NK Zadra. Koliko mogu vidjeti po društvenim mrežama navijači nas nisu zaboravili i pružit će nam podršku koja nam je jako važna posebno u ovim prvim kolima gdje igramo s možda i najjačim suparnicima. Mislim da javnost polako prepoznaje jedan novi i bolji NK Zadar koji će, ja se nadam, odmah krenuti stazom ozdravljenja i povratka u više rangove natjecanja gdje mu je i mjesto – kazao je na kraju razgovora Josip Butić.