Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Veliki prošli, na redu su mali

Autor:

28.08.2009. 22:00
Veliki prošli, na redu su mali

Foto: Vedran SITNICA



Imamo izvrsnu priliku u Čakovcu se iskupiti za ono loše izdanje u Karlovcu. Naravno, glavni cilj je ne izgubiti, jer ne možemo biti tako prepotentni i najavljivati pobjedu – kazao je Zebić


Pred nogometašima Zadra večeras je prvenstveni ispit u kojem će pokušati naći put do novih bod(ova). Protivnik je Međimurje, povratnik u Prvu ligu koji je u prvih pet kola skupio identičan broj bodova (sedam) kao i Zadar, a na svom SRC Mladost još uvijek su neporaženi, što i nije baš ohrabrujuća vijest za Zebićeve pulene. Ipak, optimizam ne napušta trenera Zebića koji za tako nešto ove sezone ima dosta razloga. Zadar je pobjedom u Splitu protiv Hajduka prekinuo neugodnu tradiciju nepobjeđivanja na gostovanjima koja je do Splita trajala od tamo davnog 19. ožujka 2008., kad su Zadrani upravo u Čakovcu slavili 3:2. Pred ovo gostovanje, misli Zebić, dovoljno je ponoviti angažman iz utakmice s Dinamom i onda će biti puno lakše.
– Kao i pred svako gostovanje očekujemo borbeni Zadar koji će izgarati od želje za što boljim rezultatom. Naravno, utakmica će biti teška. Svaki domaćin ima svoje želje i kad igrate na svom travnjaku, igra se uvijek maksimalno angažirano. No, imamo priliku učiniti ovaj početak sezone još boljim i ako ponovimo naša dobra izdanja koja smo imali u uvodnih pet kola, možemo se nadati dobrom rezultatu – kazao je pred utakmicu s Međimurjem Dalibor Zebić koji smatra da se u Čakovcu pruža mogućnost njegovim nogometašima iskupljenja za posljednje gostovanje u Karlovcu, koje je bilo ispod razine igara Zadra ove sezone.
– Imamo izvrsnu priliku u Čakovcu popraviti dojam nakon lošeg izdanja u Karlovcu. Naravno, glavni cilj je ne izgubiti, jer ne možemo biti tako prepotentni i najavljivati pobjedu. Primijetilo se iz dosadašnjih odigranih utakmica u ligi da momčad koja ima više htijenja i zalaganja u pravilu dobro prolazi. Prema tome, idemo u Čakovec pokazati želju, agresivnost i mislim da nećemo ostati kratkih rukava – figurativno će Zebić koji je uspio progovoriti koju riječ i o večerašnjem protivniku.
– Međimurje je tipična domaćinska momčad. Gledali smo snimku utakmice kad su na svom stadionu u posljednjim minutama svladali Croatiju Sesvete i mogli smo vidjeti da su dosta čvrsti na lopti. Oni nekoliko sezona igraju dosta slično, s određenim brazilskim štihom (Eliomar i Lima pr.a.) i imaju konstantu u sastavu, što im je veliki plus. Bit će dosta bitno kako ćemo se mi postaviti i ako uđemo s puno čvrstine i nametnemo se odmah na početku, onda se možemo nadati dobrom rezultatu.
Zebić je, izgleda, ustalio praksu da ne daje sastave dan prije utakmice, a tako je bilo i ovaj put.
– Sastave ne dajem dok utakmica ne počne, jer se to ove sezone pokazalo kontraproduktivnim, kao, recimo, pred Cibaliju. Mogu reći samo tko sigurno neće nastupiti. Jakov Surać ima tri žuta kartona, Semiran Cela je ozlijeđen, a ne računam za ovu utakmicu ni na Jozu Pletikosića i Brunu Šiklića. U prvih osamnaest se vraća Stjepan Skočibušić koji će konkurirati na stoperskoj poziciji. Ovi ostali konkuriraju za prvih jedanaest, a jedina dvojba nam je hoćemo li zaigrati s jednim ili s dva napadača.
Vjerojatni sastav: Ježina – Jonjić, Bećiri, Puljić – Bilaver, Ljubičić, Ćurjurić (Jerbić), Alimanović, Jozinović – Terkeš, Šaranović. Pričuve: Gluić, Kurtin, Skočibušić, Jerbić (Ćurjurić), Maruna, Milin, Mršić.


 BAJLO O ZUBAKU




Novinare je zanimalo očitovanje kluba o tekućoj aferi navodnog namještanja rezultata u Prvoj i Drugoj HNL u koju su upleteni Marko Šimić, vratar Croatije Sesvete, te Zvonko Zubak, predsjednik Sesvećana. Optužbe su u pravom medijskom ratu krenule prema nekoliko klubova pa i prema Zadru. Prema Zubakovim navodima u jednim dnevnim novinama sporan je gol koji je Šimić primio iz slobodnog udarca lani u 7. kolu na Stanovima (Zadar – Croatia S. 1:2), ali i utakmica 16. kola Druge HNL u sezoni 2006./07. (Croatia S. – Zadar 1:2).
– Mislim da sve što je rekao Zubak jednostavno ne stoji. Gol koji je Šimić lani primio u Zadru ne bi ni puno bolji vratari od Šimića uspjeli obraniti. Tu završava cijela priča i ne bismo se željeli upletati u neke daljnje špekulacije. Zubak ima dosta problema u svom klubu i bilo bi mu pametnije da te svoje probleme ne rješava preko naših leđa – rekao je Josip Bajlo, sportski direktor Zadra.